Υποστήριξη “άλλων” firmware στο “επίσημο” PS Jailbreak

Φήμες που ξεκίνησαν από μια ατάκα ενός φαινομενικά άσχετου σε μια συζήτηση (ούφ, αυτή ήταν εισαγωγή!), θέλουν την ομάδα του αρχικού, του “επίσημου”, του… οριτζινάλε PS Jailbreak “να υποστηρίζει και τα μελλοντικά firmware με το σπαστήρι της”.

Οι φήμες ξεκίνησαν από την ανεπίσημα-επίσημη (ξέρετε πώς είναι αυτά, όταν όλοι… “κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους”) ανακοίνωση της εταιρείας πως “το PS Jailbreak υποστηρίζει και άλλα firmware, πέρα από το 3.41”.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το 3.41 ήταν το firmware που είχαν τα PS3 τη στιγμή που κυκλοφόρησε το PS Jailbreak, και η ίδια η διαδικασία του “σπασίματος” βασιζόταν σε μια “τρύπα” στο σύστημα διαχείρισης USB της κονσόλας. Η Sony έσπευσε να κυκλοφορήσει το firmware 3.42 και, λίγο αργότερα, το σημερινό 3.50.

Παράλληλα, οι hackers που κατάφεραν να αντιγράψουν το PS Jailbreak, να το “χώσουν” σε φλασάκια-σπαστήρια-κλώνους αλλά και σε άλλες συσκευές (κινητά, κομπιουτεράκια κ.λπ.) κατάλαβαν πως η “τρύπα” του PS3 υπήρχε και σε παλαιότερες εκδόσεις του firmware, και έτσι “άπλωσαν” το “σπάσιμο” και στις εκδόσεις 3.01, 3.10 και 3.15. Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Διότι όταν η εταιρεία του PS Jailbreak λέει, τώρα πια, “υποστηρίζει και άλλα firmware εκτός του 3.41”, και δεν προσδιορίζει “ποιά firmware”, μπορεί να εννοεί όντως πως βρήκε τρόπο να “σπάσει” και τα νέα firmware 3.42, 3.50, ίσως και οποιοδήποτε επόμενο, εκμεταλλευόμενη κάποιον… άσσο στο μανίκι της. Ίσως, όμως, και να εννοεί πως πέρα από την αρχική υποστήριξη του 3.41, προσέθεσε και υποστήριξη των 3.01, 3.10 και 3.15, ουσιαστικά αντιγράφοντας τις εξελίξεις που ακολούθησαν το δικό της hack.

Αν και πιστεύω πως συμβαίνει το δεύτερο, ο χρόνος θα δείξει τελικά τι ισχύει. Μέχρι, πάντως, να δείτε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αποφύγετε “να τα σκάσετε” για το “επίσημο” PS Jailbreak, που παρά την όποια μείωση τιμής, παραμένει από… δυο έως τέσσερις φορές ακριβότερο από ανταγωνιστικές προτάσεις (που, για την ώρα, κάνουν την ίδια δουλειά).

Source:

Earlier, i have reported that PS Jailbreak will charge you for other PS3 firmware support, now Xaco has revealed that PS Jailbreak will charge around $25 for that kind of firmware support, meaning you can update or downgrade your firmware but getting the PS3 Jailbreak ability in your console as well.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.