Το Linux επέστρεψε στο PS3 (jPS3)

Ο… αγώνας του Marcan για επαναφορά της υποστήριξης Linux στο PS3 επιτέλους… δικαιώθηκε: το Linux επέστρεψε στο PS3, αν και όχι “επίσημα”, όχι με τον τρόπο που το γνωρίζαμε και σίγουρα όχι απόλυτα λειτουργικό – για την ώρα.

Ο Marcan κατάφερε να δημιουργήσει τον κατάλληλο κώδικα ώστε να μπορούν να φορτωθούν “τα βασικά” όσον αφορά στο Linux ώστε ο χρήστης να μπορεί να μπει “σε περιβάλλον κονσόλας”. Από εκεί, μπορεί να τρέξει κάποιες βασικές εφαρμογές και να “παίξει” μαζί του, αφού για την ώρα τα πλήρη γραφικά περιβάλλοντα και η χρήση του με τον τρόπο που γνωρίζαμε απέχουν.

Όπως και να έχει, και μόνο το ότι είναι πια δυνατή η φόρτωση του, και μάλιστα ακόμη και στα νέα “slim” PS3s, που ποτέ δεν είχαν υποστήριξη για αυτό, είναι σίγουρα μια θετικότατη εξέλιξη. Και μάλιστα, με τη μέθοδο του Marcan, παρέχεται και πρόσβαση στο σύστημα γραφικών της κονσόλας – κάτι που η “επίσημη υποστήριξη Linux” που η Sony είχε χαρίσει στα PS3 μέσω της λειτουργίας OtherOS δεν επέτρεπε.

Όσοι έχετε όρεξη (και… αρκετό χρόνο) για πειραματισμό, σπεύσατε στην “πηγή” της είδησης για περισσότερες πληροφορίες.

Source:

Last week Marcan posted a video of AsbestOS running Linux on PS3 3.41 without OtherOS via GameOS, and today mrgatz85 has modified Hermes AsbestOS Loader and released a Beta of his own.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.