Τα όργανα του Rock Band 3 είναι τέλεια για… πραγματικούς μουσικούς!

Το τελευταίο που θα περιμέναμε είναι να δούμε τα “χειριστήρια-παιχνίδια” που συνοδεύουν τίτλους όπως το Guitar Hero και το Rock Band να χρησιμοποιούνται από πραγματικούς μουσικούς. Ουσιαστικά, αυτά δεν είναι… απομίμηση των “πραγματικών μουσικών οργάνων”; Όχι ακριβώς, τουλάχιστον, όχι στην περίπτωση της Keytar του νέου Rock Band 3!

Με κόστος μόλις $80 και κανονικότατη υποστήριξη MIDI, η Keytar (“κιθάρα πλήκτρων”) του Rock Band μπορεί να κάνει ό,τι και ένα “επαγγελματικό” αντίστοιχο της. Η διαφορά είναι πως αυτή είναι μικρότερη, ελαφρύτερη, απλούστερη στη χρήση. Για καλοσκεφθείτε το: αυτά είναι… μειονεκτήματα;!

Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και το blog Create Digital Music, που όπως φαίνεται από το όνομα του ασχολείται με οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δημιουργία ψηφιακής μουσικής. Και έτσι, αποφάσισε να εκτιμήσει την Keytar του Rock Band σαν ένα πραγματικό μουσικό όργανο. Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε είναι θετικότατα, αφού η Keytar λειτούργησε όπως θα περίμενε κανείς “από το επαγγελματικό αντίστοιχο της”.

Το ότι είναι μικρότερη και ελαφρύτερη “από τις επαγγελματικές” στην περίπτωση του συγκεκριμένου οργάνου μάλλον είναι κάτι θετικό, αφού οι “μεγάλες” Keytars έχουν γίνει… “γκουμούτσες” σύμφωνα με το συγκεκριμένο blog, με τους μουσικούς που τις χρησιμοποιούν να απέχουν δυο κλικ από το… αυχενικό: βαριές, άβολες, πολύπλοκες, στερούν την ίδια τη χαρά από το να παίζεις μουσική. Όχι και η Keytar του Rock Band 3, που ακριβώς επειδή σχεδιάστηκε για χρήση σε ένα παιχνίδι, κάνει ό,τι και εκείνες αλλά, για δες, είναι ελαφριά, μικρή, εύκολη στο… κουβάλημα και, γενικά, απόλαυση στη χρήση! Ναι, ναι, ποιός θα το περίμενε!

Τυπική keytar. Ω, τι βολική..!

Πρόσθετο πλεονέκτημα, φυσικά, το κόστος της: σύμφωνα με το Create Digital Music (προσωπικά είμαι άσχετος με το χώρο), το κόστος αντίστοιχου επιπέδου Keytars αρχίζει από τα $150-$200, αλλά και πάλι, πολλές από αυτές υστερούν σε σχέση με αυτή του Rock Band 3 – που έχει και λιγότερο από το μισό κόστος! Οι δε επαγγελματικές αρχίζουν από τα $500-$600.

Τελικό συμπέρασμα του Peter Kirn στο Create Digital Music; Όχι μόνο το… “χειριστήριο-παιχνίδι” του Rock Band 3 μετατράπηκε στη νέα αγαπημένη του Keytar, που θα προτιμά έναντι επαγγελματικών λύσεων, αλλά τη χαρακτηρίζει και ως… “must buy” για κάθε μουσικό που ψάχνει κάτι αντίστοιχο!

Ανησυχώ, μόνο, μη συμβεί ποτέ το ίδιο και με τα χειριστήρια-ντουφέκια, τώρα που έρχεται το νέο Time Crisis… :-D

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.