Ο SKFU πλησιάζει στο PS3 custom firmware

Ναι, δεν έχουμε ακόμη κάποιο “custom firmware” για το PS3, που να του προσθέτει νέες δυνατότητες ή, το καλύτερο, συμβατότητα με τα νέα “επίσημα” firmware, αλλά… πλησιάζουμε! Ο Streetskaterfu ανακοίνωσε πως ήδη μπορεί να κάνει κάποιες έξυπνες, ας πούμε “πατεντούλες” με το υπάρχον firmware 3.41, αντικαθιστώντας τμήματα του με αυτά ενός “debug” firmware (αυτό που έχουν τα PS3 στα οποία οι developers αναπτύσσουν λογισμικό/δοκιμάζουν τα παιχνίδια/τις εφαρμογές τους).

Πρώτες αλλαγές σε σχέση με το “κανονικό” firmware, η “επιστροφή” των λειτουργιών εγκατάστασης αρχείων PKG, που υπό άλλες συνθήκες είναι “κρυφή” (και, όπως έχουμε δει, είναι ένα από όσα ενεργοποιούνται με το jailbreak). Έτσι, θεωρητικά, με ένα Custom Firmware, η συγκεκριμένη δυνατότητα θα μπορούσε να είναι πάντα προσβάσιμη, δίχως να χρειάζεται κάθε φορά επανάλλειψη της διαδικασίας jailbreaking της κονσόλας (που μέχρι σήμερα απαιτεί την ολική απενεργοποίηση της, σύνδεση “συσκευής/σπαστηριού” σε θύρα USB, ενεργοποίηση της κονσόλας με το συνδυασμό power-eject, μπλα-μπλα-μπλα, διαδικασία που διαρκεί μέχρι να κλείσει η κονσόλα οπότε και πρέπει να επαναληφθεί).

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Κάτι μου λέει πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα δούμε το πρώτο custom firmware που ισως εξαφανίσει εντελώς την ανάγκη jailbreaking (πέρα από μια αρχική φορά για το πρώτο “σπάσιμο” της κονσόλας). Και μετά… Μετά έρχονται XBMC και άλλα… πανηγύρια! Είναι ωραίος χρόνος για να είσαι κάτοχος PS3!

Source:

While the USB Loader by Jaicrab has some trouble rebooting all correctly it seems for a final CFW we need to overwrite dev_flash instead just loading live from USB mass storage.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.