Νέος Backup Manager για το PS3

Η πρώτη “homebrew εφαρμογή” για τα “σπασμένα” PS3 ήταν ένας backup manager, που όμως φήμες ήθελαν να είναι κλεμμένος μέσα από την ίδια τη Sony. Και ακριβώς για αυτό δεν είχα αναφέρει την εφαρμογή στο unregistered – άλλο “ανοίγουμε την κονσόλα μας για να την εκμεταλλευόμαστε με πρωτότυπους τρόπους” και άλλο το “κλέβουμε λογισμικό και πειρατεύουμε ο,τι βρούμε μπροστά μας”. Τώρα, όμως, που κυκλοφόρησε ένας νέος, “εντελώς Open Source” backup manager, μάλλον… δεν θα πρέπει να τον αγνοήσουμε.

Ο Open Manager είναι δημιούργημα ανώνυμου developer, και δυστυχώς, ακόμη προϋποθέτει ένα… κομματάκι παρανομίας από πλευράς του χρήστη: πρέπει να “πακεταριστεί” από τον ίδιο με το επίσημο SDK της Sony – κάτι που σημαίνει πως, “επίσημα”, μάλλον λίγοι μπορούν να τον χαρούν. Το… “ανεπίσημο”, τώρα, είναι άλλη ιστορία που δεν θα θίξουμε εδώ.

Φυσικά, αν η εφαρμογή δεν είχε να επιδείξει κάποιες διαφορές και βελτιώσεις σε σχέση με τον… κλεψιμέϊκο backup manager, δεν θα είχε και λόγο ύπαρξης, right; Ο νέος, “open” backup manager λοιπόν μπορεί να παρουσιάζει μέχρι και 512 καταχωρήσεις (αυτό σημαίνει, ναι, η λίστα του μπορεί να φτάσει τα 512 εγκατεστημένα-στους-δίσκους παιχνίδια, αλλά ως εκεί), τα οποία μπορούν να αναγνωρίζονται ταυτόχρονα από 4 πηγές: το blu-Ray drive της κονσόλας, τον εσωτερικό της δίσκο καθώς και μέχρι 2 εξωτερικές αποθηκευτικές συσκευές που έχουν συνδεθεί μέσω USB.

Επιπλέον, πρόσφατα κυκλοφόρησε μια νέα του έκδοση, η οποία εμπεριέχει ένα patch που αυξάνει τη συμβατότητα με ορισμένους “δύσκολους” τίτλους, όπως το Street Fighter IV και το F1 2010, οι οποίοι παρουσίαζαν αποσυγχρονισμούς με το joypad.

Source:

Esta aplicación ha sido hecha por una persona anónima que no buscan la fama, la ganancia o el beneficio.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.