Κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι “κατά του PS3 Jailbreak”, αλλά… το “πρόβλημα” παρακάμπτεται

Το νέο Medal of Honor έχει την τιμή, σύμφωνα με όσους το δοκίμασαν, να είναι το πρώτο παιχνίδι που απαιτεί αναβάθμιση του firmware του PS3 στην έκδοση 3.42. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως είναι και “το πρώτο παιχνίδι που για να το παίξεις στην κονσόλα σου πρέπει να… ξεχάσεις το jailbreaking της”, αφού το PS3 “σπάει” μόνο στα firmwares 3.01, 3.10, 3.15 και 3.41. Έχει ήδη, όμως, βρεθεί τρόπος παράκαψης του… “προβλήματος” – αν και, για την ώρα, αφορά μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Για να λειτουργήσει, αρκεί ο χρήστης να τρέχει τον open backup manager σε “patched” mode και να χρησιμοποιεί το λεγόμενο Hermes V3 payload, ένα patch για το λογισμικό του exploit που χαρίζει μεγαλύτερο έλεγχο… “εναντίων της κονσόλας” (!), επιτρέποντας την τροποποίηση διευθύνσεων της μνήμης της. Μάλλον όμως το “γιατί” δεν ενδιαφέρει και τόσο τους χρήστες, όσο το “πώς”.

Όπως είπαμε, αρκεί να αντιγραφεί το παιχνίδι στο δίσκο, έχοντας ενεργό το patched mode. Παράλληλα, πρέπει να αφαιρεθεί ο φάκελος update για να μην μπορεί να τον εντοπίσει το παιχνίδι. Κατόπιν αυτού, ο τίτλος… αγνοεί επιδεικτικά πως τρέχει “σε παλαιότερη έκδοση της κονσόλας” και λειτουργεί κανονικά και στο firmware 3.41. Δεν γνωρίζω αν λειτουργεί και σε παλαιότερες εκδόσεις, αφού δεν τον έχω στα χέρια μου. Τον αγόρασε κανείς, με jailbroken PS3, να δοκιμάσει να τον κάνει ένα backup και να μας πει άποψη;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.