Κυκλοφόρησε ο Backup Manager 1.1 από την PSJailbreak team

Μετά από πολλές υποσχέσεις, ακυρώσεις, νέες υποσχέσεις, νεότερες ακυρώσεις, κ.λπ., η ομάδα του PSJailbreak, του πρώτου “σπαστηριού” για το PS3, επιτέλους κυκλοφόρησε “κάτι καινούργιο”: μια νέα έκδοση του backup manager της. Συμπέρασμα; Σκέτη απογοήτευση..!

PS Jailbreak OzModChips header graphic

Ο “νέος” backup manager είναι, κατά τα άλλα, έτοιμος εδώ και περίπου 1 μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο αρχείο του που “προδίδουν” την ημερομηνία δημιουργίας του – άσχετα με το “αν διατέθηκε μόλις τώρα”. Οι δε “εκπληκτικές νέες δυνατότητες” που διατυμπάνιζε η ομάδα του PSJailbreak είναι το… διαφορετικό νούμερο που παρουσιάζει στην οθόνη του (1.1 αντί για… σκέτο 1) και η υποστήριξη φόρτωσης backups “χωρίς να υπάρχει δισκάκι στο drive” (“diskcless booting”), με την οποία “παλεύουν” και οι “open” managers που κυκλοφορούν ελεύθερα εδώ και, για δες, περίπου ένα μήνα.

Με άλλα λόγια, η ομάδα του PSJailbreak φαίνεται να αντέγραψε “ο,τι είχαν κάνει άλλοι developers στη σκηνή του homebrew του PS3”, και μάλιστα σε μια κάκιστη αντιγραφή που υπολειτουργεί και εμφανίζει πρόσθετα προβλήματα.

Οι πιο αισιόδοξοι ονειρεύονται πως σύντομα η ομάδα του PSJailbreak θα διαθέσει και “νέα σπασίματα”, “για τα PS3 με firmeware ανώτερο του 3.41”. Οι πιο ρεαλιστές θεωρούν πως, απλά, “έκανε μια αρπαχτή” με τη μέθοδο του πρώτου σπασίματος που, με κάποιο τρόπο, “τσίμπησε” από τη Sony, και τώρα… “δουλεύει” τους καταναλωτές σε μια προσπάθεια να πουλήσει περισσότερα από τα πανάκριβα “δικά της σπαστήρια”.

Μάλλον, σε αυτή την περίπτωση, είμαι με τους… ρεαλιστές της υπόθεσης. Επιπλέον, το ίδιο το PSJailbreak ως συσκευή κυκλοφόρησε σε ένα απίθανο κλίμα… τρελής παρανομίας, προβάλλοντας ως σημαντικότερο χαρακτηριστικό του το “παίζεις κόπιες”, χρησιμοποιώντας έναν παράνομο backup manager για αυτό το σκοπό – έναν backup manager που δεν είχε δικαίωμα να διαθέτει.

Source:

The original PSJailbreak Team claims better games compatibility, but reports coming in seem to not be right. — The released Backup Manager is named the same “manager.pkg” but does display v1.1 on the screen. — Time will tell very shortly what is true and what is not, here is an earlier chat with them:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.