Και η Panasonic στο παιχνίδι του φορητού gaming

Αυτό ομολογώ πως δεν το περίμενα: η Panasonic αποφάσισε να επιστρέψει στα “χωράφια” του gaming, με μια νέα κονσόλα! Ή, μάλλον… μια νέα “φόλα”;

Για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν το θυμούνται, η Panasonic είχε ξαναδοκιμάσει την τύχη της ως κατασκευαστής κονσολών επί εποχής (στο περίπου) του πρώτου Playstation. Και “έφαγε τα μούτρα της”. Η τότε κονσόλα της, 3DO, δεν είχε να επιδείξει εκπληκτικές επιδόσεις, μοναδικά χαρακτηριστικά ή, το σημαντικότερο, πραγματικά ελκυστικούς τίτλους, και εμφανίστηκε εν μέσω παραπλήσιων προσπαθειών από εταιρείες όπως η SEGA (με το Saturn), το Amiga CD32 κ.λπ. Η νέα της προσπάθεια, με ονοματάκι Jungle, μοιάζει… ακόμη πιο άτυχη!

Το βασικό πρόβλημα, πέρα από την απαράδεκτη σχεδίαση της (σημείωση: δεν ήθελα να αντιγράψω την εικόνα από το Gizmodo, δείτε την απευθείας εκεί στην “πηγή” μας, στο τέλος του post), είναι ο σκοπός της ύπαρξης της: το να επιτρέπει να παίζεις… MMO όπου και αν βρίσκεσαι. Πώς λέμε “World of Warcraft”; Έτσι, έτσι, ώστε να μπορείς να “καίγεσαι” παντού, να χάσεις και το τελευταίο ίχνος προσωπικής ζωής και αυτοσεβασμού. Αλλά, μάλλον όχι, διότι το Jungle ΔΕΝ θα έχει World of Warcraft, ή και… οποιονδήποτε άλλο τίτλο (τουλάχιστον αρχικά) πέραν ενός: του Battlestar Galactica Online.

Ναι, ναι, η φαεινή ιδέα για προώθηση της Panasonic δεν είναι “να μας τρίψει στη μούρη” έναν καταιγισμό τίτλων που δημιούργησε η ίδια αλλά και σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, όπως έκανε η Microsoft με το εντυπωσιακό line up των Windows Phone 7 ή όπως είδαμε στην περίπτωση του Nintendo 3DS… Α, όχι, η Panasonic ξέρει καλύτερα, και έτσι ανακοίνωσε τη νέα της φορητή-κονσόλα-ειδικά-για-online-gaming με βασικό τίτλο-μπροστάρη της ένα MMO βασισμένο σε μια από τις δυο πιο γνωστές, πρόσφατες σειρές επιστημονικής φαντασίας που όσοι τις έβλεπαν θέλουν να… ξεκοιλιάσουν τους σεναριογράφους τους: το reboot του Battlestar Galactica (η άλλη σειρά στην οποία αναφέρομαι, όπως ίσως καταλάβατε, είναι το Lost).

Και, για να γελάσουμε λιγάκι περισσότερο, προσέξτε πως το βασικό χαρακτηριστικό της κονσόλας είναι το “online”! Hell, ακόμη και το σλόγκαν της όλης προσπάθειας είναι “we are online”! Για σκεφθείτε το, τώρα, λίγο αυτό, στην πράξη, στη χώρα μας. Φαντασθείτε να παίρνετε την κονσόλα έξω από το σπίτι (φορητή δεν θα είναι, εξάλλου;) και να προσπαθείτε να παίξετε on the go στο λεωφορείο, το Metro, οπουδήποτε. Να θυμάστε: παίζετε MMO. Αυτό σημαίνει “παιχνίδι που απαιτεί μόνιμη σύνδεση στο Internet”… Πάμε μαζί; Χα-Χα-Χα… “Μόνιμη σύνδεση στο Internet”… εν κινήσει… στη χώρα μας… ΧΑ, λέγω!

-“Χάνς, μας επιτίθεται το Κυλωνόπτερο! Τζούς! Τζούς!”
-“Γιαβόλ Φρίντριχ, μπατ γουέητ: μπαίνω σε τούνελ και…”

–CONNECTION RESET BY (B)PEER–

-“Χάνς; ΧΑΝΣ; ΧΑΑΑΑΑΑΝΝΝΝννΝννΣ!”

Ή κάπως έτσι. Να θυμάστε πως μπορεί περιστασιακά να μας πιάνουν τα νταουνιάσματα μας και να πιστεύουμε πως είμαστε ο πάτος του πλανήτη, αλλά δεν είναι μόνο οι δικές μας συνδέσεις και η κάλυψη στη χώρα μας, εμ, εε… ας πούμε “μακριά από το επιθυμητό”. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά-πολλά άλλα σημεία του πλανήτη. Σημεία που θα μπορούσαν να αποτελούν πιθανές αγορές για μια φορητή κονσόλα. Και που θα ήταν, αν δεν “απαιτούσε online” για τη λειτουργία της.

Προσθέστε και αμφιβολίες για το αν θα έχει κάποιου είδους λειτουργικό σύστημα ή, έστω, έναν browser, αφού το πλήρες πληκτρολόγιο της και το touchpad-σε-ρόλο-joypad της θα ευνοούσε “χρήση υπολογιστή”, και… Και τι μένει; Μια “φορητή” κονσόλα που μάλλον θα είναι χρήσιμη μέχρι 10 μέτρα από το router του σπιτιού μας. Η οποία θα μας επιτρέπει να παίζουμε ένα MMO το οποίο λέγεται πως θα είναι προσβάσιμο και μέσω οποιουδήποτε browser, σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή! Χμμ… Μας έπεισες, Panasonic. Τρέχουμε να προπαραγγείλουμε. Τώρα. Φύγαμε. Είμαστε ήδη στο κατάστημα. Πώ-πω… Ουρά έχει… (να συνεχίσω το δούλεμα;)…

Source:

The makers of the ill-fated 3DO are returning to the gaming world with a portable system dubbed “The Jungle.” The clamshell device will allegedly sport a super high-resolution display, features a full QWERTY keyboard along with what looks like a touch sensitive d-pad and button arrangement, and may run atop a custom Linux build.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Jordan

    “…που όσοι τις έβλεπαν θέλουν να… ξεκοιλιάσουν τους σεναριογράφους τους”??? Ε… χμ… μιλάμε σίγουρα για την πλέον πολυ-συζητημένη σειρά όλων των εποχών (Lost) και μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές Ε.Φ. της εποχής μας (Battlestar Galactica)? Εάν δε μπορούν αυτές οι δύο να ‘θρέψουν’ ένα φιλόδοξο online παιχνίδι (θεωρώντας ότι ο καθαρά gaming τομέας θα κάνει σωστά τη δουλειά του), τότε ποιες μπορούν; Μπορεί η κονσόλα της Panasonic να βγάζει γέλιο αλλά αυτές οι δύο σειρές έχουν περάσει (με την καλή έννοια) στην ιστορία της τηλεόρασης.

  • Anonymous

    Το πρόβλημα είναι πως και οι δύο, με το τέλος τους, “ξενέρωσαν” εντελώς περισσότερο από το 50% των οπαδών τους. Προσπαθώντας να αποφύγω τα όποια spoilers, ας πούμε απλά πως ΚΑΙ οι δύο υπόσχονταν “λογικές εξηγήσεις για όλα” μέχρι το τέλος τους, και στο τελευταίο επεισόδιο, τα τελευταία 10 λεπτά, μας πέταξαν ένα μεγάλο “WTF!?!?” που έκανε πολύ κόσμο να θέλει να πετάξει τούβλα στην οθόνη.

    Μπορεί λοιπόν, όντως, να έχουν αμφότερες ένα “σύμπαν” που να ευνοεί τη δημιουργία περισσότερων ιστοριών βασισμένων σε αυτό, αλλά ένα (πολύ-πολύ) μεγάλο κομμάτι του κόσμου όχι απλά σταμάτησε να ενδιαφέρεται για αυτές, αλλά δεν θέλει ούτε να τις φτύσει. Κάνε απλά μια αναζήτηση στο Internet και θα δεις πως εκεί που γινόταν πανικός, τώρα μόνο οι λίγοι και φανατικοί συζητούν για αυτές. Απότομη πτώση και εξαφάνιση σχεδόν οποιασδήποτε πιθανότητας για sequels και spinoffs (που συζητούνταν όσο οι σειρές ακόμη “έτρεχαν”).

    Σε ένα λοιπόν από αυτά τα, κατά τα άλλα, “νεκρά franchise”, βασίζει η Panasonic την προσπάθεια της. Αυτοκτονικό, no? Θα μπορούσε να “παίξει” σε κάτι με περισσότερη αποδοχή, που δεν το έχει κράξει ακόμη ο κόσμος. Δεν ξέρω, π.χ. Ατίθασα Νιάτα. Λέμε τώρα… :-D