Η Valve ανακοινώνει και επίσημα το Dota

Tags: , ,

…και ουχί DotA, όπως ήταν γνωστό “όταν ήταν MOD του Warcraft 3 και όχι εμπορικός τίτλος της Valve”. Διότι, αν δεν γνωρίζετε “για τι μιλάμε και περί τίνος πρόκειται”, το DotA, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Day of the Ancients, δημιουργήθηκε ως μια “μετάλλαξη” (λέγε-με-MOD, εκ του MODification) του Warcraft 3, του γνωστού τίτλου στρατηγικής που κυκλοφόρησε σχεδόν προ δεκαετίας η Blizzard (και που αποτελεί τον άμεσο πρόγονο του σημερινού μεγαθήριου, World of Warcraft).

Το Dota της Valve, λοιπόν, είναι ένα “επίσημο sequel” του πρώτου… “ανεπίσημου” τίτλου, ενώ η ομάδα που το αναπτύσσει αποτελείται εν μέρει και από άτομα που είχαν εργαστεί “ερασιτεχνικά” στη δημιουργία του οριτζινάλε. Φυσικά, το “είμαι εμπορικό και άρα έχω και budget” ευνοεί το νέο Dota, το οποίο πέρα από τους 100 και βάλε ήρωες που διέθετε ο αρχικός τίτλος, θα είναι εξοπλισμένο και με τα καλούδια που τυπικά χαρακτηρίζουν τους τίτλους που “πατάνε” στο σύστημα της Valve, Steam. Δυνατότητα voice chat ανάμεσα στους παίκτες, προτεινόμενες στρατηγικές για τους αρχάριους (στις οποίες θα μπορούν “να βάζουν χεράκι” οι… “έμπειροι” παίκτες), screen sharing (δυο παίκτες να βλέπουν την ίδια οθόνη) κ.λπ. είναι μερικά από όσα θα υποστηρίζονται.

Το σίγουρο είναι πως ο τίτλος θα έχει αρκετά ανανεωμένα γραφικά σε σχέση με την αρκετά… γερασμένη “μηχανή” του Warcraft 3. Η Valve έχει “ρίξει” μια ομάδα σεβαστού μεγέθους από γραφίστες, σκιτσογράφους, “καλλιτέχνες” γενικότερα. Επιπλέον, ξαναγράφονται όλα τα “φωνητικά” του τίτλου, ώστε οι χαρακτήρες να μην περιορίζονται στο να πετάνε περιστασιακές, σύντομες ατάκες, αλλά να έχουν ολόκληρες γραμμές διαλόγου που θα επιτρέψουν και την περιστασιακή αλληλεπίδραση με τον παίκτη.

Ομολογώ, βέβαια, πως δεν έχω παίξει το αρχικό DotA, αφού παρά την όποια διάδοση του, ήταν όχι-και-τόσο-καλύτερο από το… “κάψιμο” World of Warcraft: για να το χαρείς, έπρεπε να αφιερώνεις ώρες και ώρες μπροστά του, αλλά και -το σημαντικότερο- να έχεις μπει “στην κοινότητα του”, αφού νέοι χάρτες και updates κυκλοφορούσαν μέσω χρηστών και σε… επιλεγμένα sites. Αν μη τι άλλο, το Steam της Valve θα απλοποιήσει τουλάχιστον αυτό τον τομέα.

Source:

Valve’s newly announced Dota 2 will bring back all of the WarCraft 3 mod’s hundred-plus heroes, and bring some new social features in as well.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.