Η Sony επιβεβαιώνει την υποστήριξη Lovefilm στο Playstation 3

Μπορεί οι “σημερινές” κονσόλες να έχουν υποστήριξη για τη Netflix, τη μεγαλύτερη, ας πούμε “εταιρεία” ενοικίασης ταινιών μέσω Internet και προβολής τους μέσω streaming, υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι – και είναι και ο λόγος που “δεν έχουμε ακούσει τι εστί Netflix στα πάτρια εδάφη”: η υπηρεσία υποστηρίζεται μόνο στην Αμερική.

Τώρα, η Sony ανακοίνωσε επίσημη συνεργασία και υποστήριξη με το Ευρωπαϊκό αντίστοιχο της, τη Lovefilm, κάτι που θα επιτρέψει σε όλους τους κατόχους PS3 να νοικιάζουν και να βλέπουν στην τηλεόραση τους ταινίες, απευθείας μέσω της κονσόλας, ακόμη και αν έχουν την… ατυχία να είναι… Ευρωπαίοι!

Η Lovefilm είναι κατά βάση Βρετανική, και έτσι η… Ευρωπαϊκή κυριαρχία της μάλλον, αρχικά, θα είναι περιορισμένη στη Μεγάλη Βρετανία – και όχι, δεν γνωρίζω πότε θα φτάσει στη… Μικρή Ελλάδα. Πρόσθετο “προβληματάκι”, πως ενώ έχει μια τεράστια συλλογή ταινιών, ακριβώς επειδή λειτουργεί με το “παραδοσιακό”, “υλικό” μοντέλο ενοικίασης -όπως και η Netflix- και δεν έχει ακόμη… προσαρμοστεί 100% “στο σύγχρονο τρόπο ψυχαγωγίας”, από τους δεκάδες χιλιάδες τίτλους που έχει στη συλλογή της, μόνο 4000 μπορούν να προβληθούν μέσω Internet. Οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι σε… τυπικά δισκάκια, που ο συνδρομητής μπορεί “να ζητήσει να του αποσταλλούν” (κάτι σαν “τυπικό video-club που λειτουργεί μέσω… ταχυδρομείου”).

Φυσικά, μέχρι να τη δούμε να λειτουργεί στο Ελλάντα μέσω του PS3, παίζει και να έχει μεταφέρει όλα τα δισκάκια της σε ψηφιακή μορφή και να θυμούνται μόνο οι παπούδες τι εστί blu-Ray!

Source:

Over the weekend Sony has confirmed alongside a video reveal that their LOVEFiLM application will be hitting the PS3 entertainment system in November, 2010.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.