Η ομάδα PS Jailbreak υπόσχεται νέο backup manager/υποστήριξη νέων firmware

Αρχικά, τα νέα φαίνονται θετικά: η ομάδα που μας έδωσε το πρώτο jailbreak του Playstation 3 υπόσχεται πως σύντομα θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του που θα υποστηρίζει και “νέα firmeware” καθώς και έναν νέο, αναβαθμισμένο Backup Manager με πρόσθετες δυνατότητες. Μετά, συνειδητοποιεί κανείς το “γιατί δεν είναι όλα ρόδινα”…

Μπορεί η ομάδα του PS Jailbreak να ήταν “η πρώτη που έσπασε το PS3”, αλλά “ο λαός”, όπως λέμε “οι απλοί χρήστες”, ακόμη δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους τα δικά της “φλασάκια” που ολοκληρώνουν αυτή τη διαδικασία. Μπλεγμένη σε νομικές διαμάχες με τη Sony, η ομάδα του PS Jailbreak τελικά… δεν κυκλοφόρησε τίποτα (!), και έτσι μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις λίγες περιπτώσεις που κάποιος κατάφερε κάτι σημαντικό, μα δεν αξιώθηκε να… το δείξει σε κανέναν.

Τα “φλασάκια” της PS Jailbreak ξεκίνησαν μόλις πριν λίγες μέρες να φτάνουν στα χέρια όσων τα είχαν παραγγείλει πριν περίπου ενάμιση μήνα, διάστημα στο οποίο η αγορά γέμισε με εναλλακτικές προτάσεις – κλώνους του PS Jailbreak, που, στην πράξη, κάνουν την ίδια δουλειά. Η ομάδα του PS Jailbreak υποστηρίζει πως “η δική της λύση είναι καλύτερη γιατί είναι η original”, αλλά, ας το δούμε ρεαλιστικά, αν και το ένα καί το άλλο είναι κίτρινα και κελαηδάνε, παίζει να είναι και τα δύο καναρίνια. Εντάξει, λίγο άσχετο το παράδειγμα, αλλά… Αν “σπας το PS3 με το ένα φλασάκι” και “σπας το PS3 και με το PS Jailbreak”, γιατί να προτιμήσεις το 2ο; Επειδή είναι “επίσημο”; Μα, το “επίσημο” συνοδεύεται και από 2 με 3 φορές υψηλότερο κόστος!

Εδώ έρχονται οι υποσχέσεις της ομάδας PS Jailbreak, που όμως είναι έξυπνα γραμμένες, και δίχως να παρέχουν αρκετές πληροφορίες, ώστε να μπορούν να ερμηνευτούν με περισσότερους από έναν τρόπους. Τι πάει να πει “νέος Backup Manager με σημαντικές νέες δυνατότητες”; Το “να δείχνει εικονούλες” θεωρείται “σημαντική νέα δυνατότητα”; Διότι, αν ναι, τότε αυτό το κάνουν ήδη οι “open” backup managers που κυκλοφορούν διάφοροι developers για όλους τους κλώνους και τις “open” λύσεις “σπασίματος” του PS3. Τι πάει να πει “υποστήριξη για νέα firmware”; “Νέα” όπως “νεότερα του 3.41”, που ναι, θα είναι σημαντική δυνατότητα, ή “νέα” όπως “σε σχέση με το 3.41 που υποστηρίζαμε αρχικά” – οπότε και μπορεί κάλλιστα να σημαίνει “π.χ. το 3.10 και το 3.15”, που επίσης ήδη υποστηρίζονται από κλώνους και “open” λύσεις.

Με άλλα λόγια, η ομάδα PS Jailbreak, για την ώρα, φαίνεται να “πουλάει”… αέρα κοπανιστό, προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο να αγοράσει τη δική της πρόταση, με ανούσιες και… απροσιόριστες υποσχέσεις. Αν δεν έχετε αγοράσει ακόμη μια λύση για το jailbreak του PS3 σας και ενδιαφέρεστε για κάτι τέτοιο, καλύτερα να περιμένετε λιγάκι: ίσως, τελικά, η ομάδα του PS Jailbreak όντως να έχει να μας δείξει “σημαντικές εξελίξεις”. Μέχρι να τις δούμε, όμως, καλύτερα τα… χρήματα μας να μείνουν στις τσεπούλες μας.

Source:

We have now shipped all our loyal dealers and we assure you, the wait has been worthwhile. We apologize for the delay of the support we promised, but it is indeed coming. We will officially be releasing our support for new firmwares by October 20th, and Backup Manager v1.1 a few days after. It will have all the features that clone makers have been providing, along with some new ones that will blow you all away. As mentioned in previous news updates, we are still receiving large amounts of mail about our high price compared to our competition, so we will reiterate. Clones are low quality, have high defect rates and will only work on firmware 3.41. So for all you dealers out there, why buy a product that limits your market? Ours allows you to distribute to all end users and provides your clients with more options.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.