Διορθώστε τα παιχνίδια που δεν λειτουργούν στο PL3 (jPS3)

Έχετε ένα jPS3 και αποφασίσατε εκεί που “το σπάγατε” με το payload του Hermes να μεταβείτε στο καθαρότερο, πιο σύγχρονο και πλήρες PL3 του KaKaRoTo, μόνο και μόνο για να δείτε τα παιχνίδια σας να μην λειτουργούν; Δεν φταίει το PL3 – και ΜΗΝ γυρίσετε ακόμη στο payload του Hermes.

Από ό,τι φαίνεται, όταν ο Hermes “δανείστηκε” τον κώδικα του αρχικού PS Jailbreak, ως μη επαγγελματίας προγραμματιστής, άφησε μέσα του και κάποια τμήματα κώδικα που δεν γνώριζε τι-ακριβώς-έκαναν και γιατί. Κάποιο από αυτά φρόντιζε να… “κλειδώνει” με κάποιον τρόπο τα αρχεία των παιχνιδιών που είχαν εγκατασταθεί “ενώ αυτό έτρεχε”, ώστε να λειτουργούν μόνο με αυτό. Έτσι, όταν “φύγατε” από το payload του Hermes και
πήγατε” σε αυτό του KaKaRoTo, αφήσατε στο δίσκο του PS3 “κλειδωμένα” παιχνίδια που δεν μπορούν να φορτωθούν από αυτό. Ευτυχώς, η λύση είναι απλή: διαγράψτε τα παιχνίδια που είχατε εγκαταστήσει! Μισό λεπτό, μην αγχώνεστε..!

Όταν λέμε “διαγράψτε τα”, δεν μιλάμε για τα ίδια τα αρχεία των blu-Rays που κάνατε επί ώρες backup από τα δισκάκια σας, αλλά τα “αρχεία εγκατάστασης” που αυτά τοποθέτησαν στο PS3 σας. Αυτά θα τα βρείτε αν πάτε στην επιλογή για “data management” (ή κάπως έτσι) στο ανώτερο σημείο του μενού “games” του PS3. Σημειώνεται πως, δυστυχώς, ίσως να χρειαστεί να διαγράψετε και τα saves σας, οπότε… κουράγιο.

Μπορείτε, βέβαια, να δοκιμάσετε και το εξής πείραμα: να κάνετε backup μόνο τα saves σας, μετά να διαγράψετε τα δεδομένα του κάθε παιχνιδιού, να το ξανακάνετε εγκατάσταση και να ανακτήσετε τα saves σας. Ίσως, έτσι, τα πάντα να λειτουργήσουν όπως πρέπει και να μπορείτε να μεταβείτε στο νεότερο PL3 δίχως… σκοτούρες!

Source:

Many of you who use KaKaRoTo PL3 payload may have come across an issue where your existing rips did not work. According to a tweet by KaKaRoTo, the issue lies in if you use the Hermes payload. He says that for some reason if you install a game VIA Hermes payload, it seems that the game becomes “locked” to his payload. The fix is to simply UN-install the game, and re-install it with the PL3 payload, and it will work with all other payloads without issues.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.