Έτοιμος ο FCEU για τα jPS3 – Super Mario και άλλα στο… Playstation 3!

Τι λέγαμε πως “ετοιμάζεται εξομοιωτής του Nintendo Entertainment System”, εν συντομία, NES, για τα PS3; Ε… Έτοιμος! Ή, τουλάχιστον, αρκετά λειτουργικός ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους “απλούς χρήστες”!

Ο FCEU υποστηρίζει αναλύσεις 480, 720 και 1080p με αναλογίες 4:3 ή 16:9. Αν και, για την ώρα, έχει κάποια προβληματάκια και σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως 100% ολοκληρωμένος (π.χ. δεν υποστηρίζει ακόμη savestates, “σώσιμο” του παιχνιδιού που παίζει κανείς ανά πάσα στιγμή), πολλά παιχνίδια λειτουργούν δίχως προβλήματα. Ανάμεσα σε αυτά -και σύμφωνα με όσους τον δοκίμασαν- τα Super Mario Brothers 1, 2 και 3, τα Zelda 1 και 2, το Castlevania, το Megaman III κ.ά.

Τι καλύτερο από το να σκας €300 για μια υπερσύγχρονη κονσόλα και μετά να τη “σπας” για να παίξεις τα παιχνίδια που έπαιζες πριν καμιά… 15ετία, με τα οποία μεγάλωσες; :-)

Source:

The PS3 Scene World, is building very fast, and today we announce the brand-new opening of the NES building for all those to enjoy!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.