Έρχεται 100% συμβατότητα στα jPS3;

Σύμφωνα με Mathieulh, τον δημιουργό του PS Groove, της “open” έκδοσης του “σπασίματος” για τα PS3 μέσω κινητών, ο λόγος που κάποια παιχνίδια εμφανίζουν ασυμβατότητες κατά τη φόρτωση τους από backup managers, καθώς και η αδυναμία εγκατάστασης κάποιων updates, οφείλεται σε ένα λάθος patch που χρησιμοποιείται από τις σημερινές μεθόδους φόρτωσης backups στα jPS3.

Ο Mathieulh θεωρεί πως οι backup managers σχετίζονται με την πειρατεία, και έτσι δεν θα συμπεριλάβει έναν τρόπο διόρθωσης του προβλήματος στο “δικό του” PS Groove, αν και διέθεσε όλες τις πληροφορίες για το “τι πρέπει να αλλάξει για να λειτουργούν όλα σωστά” προς κάθε ενδιαφερόμενο. Αρχικές δοκιμές έδειξαν πως η ανακάλυψη του Mathieulh δεν έχει και τόσο σημαντικά αποτελέσματα, και κάποια παιχνίδια συνεχίζουν να έχουν προβλήματα, αλλά ίσως φταίει πως τα patch που αναφέρει δεν έχουν υλοποιηθεί ακριβώς όπως πρότεινε αυτός.

Για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει περισσότερες “τεχνικές λεπτομέρειες”, απλά και εν συντομία, από ότι φαίνεται, τα παιχνίδια και τα updates ελέγχουν ένα αρχείο, το PARAM.SFO, κατά τη φόρτωση τους. Ενώ, όμως, έχει “patchαριστεί” η “τοποθεσία” των παιχνιδιών ώστε “να νομίζουν πως βρίσκονται στο drive ενώ στην πραγματικότητα φορτώνουν από δίσκο”, από ότι φαίνεται, δεν έχει “patchαριστεί” και η “τοποθεσία” στην οποία “αναζητούν” το PARAM.SFO! Αποτέλεσμα; Να το ψάχνουν “σε δισκάκι” (όπου θα έπρεπε να βρίσκεται υπό φυσιολογικές συνθήκες), να “μην το βρίσκουν” και να εμφανίζουν προβλημα λάθους ή να “κρεμμάνε”.

Δεν ξέρω αν, τελικά, το patch του Mathieulh όντως θα έχει αποτέλεσμα – ο ίδιος μας έδωσε το PS Groove, και άρα… ξέρει πέντε-δέκα πραγματάκια, αλλά από την άλλη, ένας από όσους ισχυρίζονται πως “δεν λειτουργεί (και τόσο καλά)” είναι ο Hermes, που μας έδωσε τα “πειραγμένα” payloads για “φλασάκια-σπαστήρια” που αύξησαν τη συμβατότητα με νέους τίτλους. Ποιός εκ των δυο… χακερο-developers έχει δίκιο, μάλλον θα το μάθουμε λίαν συντόμως.

Source:

Some game updates use lv2open to check the disc’s param.sfo to make sure the right disc is in the drive and the check fails because psjailbreak patches only patch the vsh open, as such a lot of patches will ask to “insert” the disc if you are playing from a backup, I don’t care much about backups myself but for the sake of it and because some people may actually do a legit use of them, here is the patch : in 3.41 lv2 at offset 0x5745C change to li %r31, 0

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.