Νέες συσκευές με webOS στις αρχές του 2011

Το Palm Pre ήταν ένα από τα κινητά που πραγματικά είχα… ερωτευθεί – ή, για να είμαι ρεαλιστής, όχι το ίδιο το κινητό ως συσκευή, αλλά το πανέξυπνα σχεδιασμένο, ταχύτατο λειτουργικό του σύστημα, webOS. Αυτό αποτέλεσε και έναν από τους λόγους που η “μεγάλη” HP εξαγόρασε και ενσωμάτωσε στο δυναμικό της τη δημιουργό του, Palm. Και ενώ όλοι περίμεναν πως το webOS θα εξαφανιζόταν μαζί με τα κινητά της Palm, η HP έδειξε πως όχι μόνο θα τα υποστήριζε, αλλά θα τα αξιοποιούσε για να αποκτήσει “κομμάτι της πίτας” του πολύ δελεαστικού χώρου των smartphones, όπου κυριαρχεί η Apple και… πλησιάζει απειλητικά το θρόνο η Google.

Έτσι, σύμφωνα με τον Senior Vice President της HP, Eric Cador, λίγο αφού “μπει” το 2011 θα δούμε και τις πρώτες νέες συσκευές που θα αξιοποιούν την πλατφόρμα webOS. Ακόμη, βέβαια, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν μιλάμε για κινητά ή για tablets, αφού το συγκεκριμένο λειτουργικό μπορεί να υποστηρίξει και τις δυο πλατφόρμες – ίσως και καλύτερα από ότι το Android της Google. Αυτό… θα το μάθουμε στην πορεία.

Source:

Now, speaking at an industry conference, HP’s Senior Vice President Eric Cador said new webOS devices are coming “early next year”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.