Η Panasonic παρουσιάζει το απόλυτο “κουτάκι για media”

Είναι ένα μικρό κουτάκι, περίπου σαν το Wii, που μπορεί να “σταθεί” άνετα δίπλα από την τηλεόραση. Ακούει στο όνομα DMR-BF200, κυκλοφορεί από την Panasonic στην Ιαπωνία, και με το που θα φτάσει εδώ, θα με αναγκάσει να χώσω και πάλι το χέρι στην τσέπη. Βλέπετε, το συγκεκριμένο “κουτάκι” μάλλον… “λέει”. Και πολύ, μάλιστα!

Το DMR-BF200 προβάλλεται κατά βάση ως “το πιο compact blu-Ray εγγραφής”, εννοώντας πως πρόκειται για μια all-in-one λύση εγγραφής blu-Ray (δηλαδής, “δεν χρειάζεται υπολογιστή ή κάτι άλλο για τη λειτουργία του”). Μπορεί, με άλλα λόγια, “να γράψει μόνο του `περιεχόμενο` σε δισκάκια blu-Ray”. Τι “περιεχόμενο”; Αυτό που βρίσκεται στο… δίσκο του βρε κουτοί!

Εδώ έρχεται το πρώτο “Ε;”..!

Βλέπετε, το… μαγικό κουτάκι δεν εμπεριέχει μόνο ένα blu-Ray burner, αλλά και ένα σκληρό δίσκο, μεγέθους 320GBs. Οτιδήποτε “υπάρχει στο δίσκο” μπορεί και “να γραφτεί στο blu-Ray”. Πώς “μεταφέρεται `πράμα` στο δίσκο”; Με τον κλασσικό τρόπο της σύνδεσης στο PC, αλλά μάλλον και μέσω δικτύου (!), αφού το DMR-BF200 διαθέτει και θύρα Ethernet!

Και, εντάξει, τότε γιατί είπα πως “μπαίνει άνετα δίπλα από την τηλεόραση”, αφού είναι απλά ένα διπρόσωπο, ευέλικτο “μέσο αποθήκευσης”; Μα, γιατί είναι… ΚΑΙ media player, ΚΑΙ video recorder! Η συσκευή συνδέεται με την τηλεόραση (ή μια οθόνη) μέσω θύρας HDMI, ενώ διαθέτει και θύρα SD. Μπορεί να γράψει video κωδικοποιημένο σε MPEG4 AVC/H.264, ενώ δεν έχει αναφερθεί αν θα μπορεί να παίξει αρχεία που είναι κωδικοποιημένα με άλλο τρόπο (π.χ. MPEG2 – αν και, σημειώνω, τα διαδεδομένα XviD και DivX είναι παλαιότερο παρακλάδι του MPEG4 AVC, άρα, ειδικά για αυτά, “ίσως”).

Το κόστος του αρχικά είναι αντίστοιχο των €615, και δεν έχει γίνει… ούτε κουβέντα για διάθεση του εκτός Ιαπωνίας.

Αλέξη, πότε είπαμε ξαναπηγαίνεις προς τα εκεί;

Source:

Panasonic Japan has outed what the company is calling the smallest ever DVR that integrates both Blu-ray burning and a hard-drive. The Panasonic DIGA DMR-BF200 measures a slight 210 x 194 x 65 mm and weighs in at 2.2kg; it can burn BD-R or BD-RE discs and or record media to its 320GB hard-drive.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.