Ανακοινώθηκε το Palm Pre 2

Tags: , , ,

Το εξαιρετικό και… αδικοχαμένο Pre της Palm, που δεν προλάβαμε να χαρούμε στη χώρα μας κατόπιν της εξαγοράς της δημιουργού του, Palm από την HP, αποκτά… διάδοχο! Η Palm ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της 2ης έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος για κινητά, WebOS 2, με το οποίο θα είναι εξοπλισμένο το -έκπληξη, τι όνομα περιμένατε;- Palm Pre 2.

Οι διαφορές του νέου Palm Pre 2 σε σχέση με το πρώτο εντοπίζονται στον επεξεργαστή του (1GHz έναντι των 500MHz των παλαιότερων Palm Pre και Palm Pre Plus) και την κάμερα του (5 megapixel έναντι των 3 megapixel των παλιών εκδόσεων). Η οθόνη του είναι ίδια με αυτή των παλαιότερων εκδόσεων. Οι σημαντικότερες διαφορές, όπως ίσως θα περίμενε κανείς, οφείλονται στο ίδιο το λειτουργικό του σύστημα.

Το WebOS 2 θα εμπεριέχει browser με υποστήριξη HTML5 καθώς και υποστήριξη Flash 10.1. Επιπλέον, θα υποστηρίζει multitasking, ενώ θα διαθέτει έναν οργανωμένο τρόπο παρουσίασης updates από διάφορες “υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης” παράλληλα (πώς λέμε Facebook, Twitter, Buzz κ.λπ.).

Το Pre 2 θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία αυτή την Παρασκευή, οπότε μάλλον δεν θα αργήσει να φτάσει και στα μέρη μας!

Source:

The phone will be the first to run the webOS 2.0 interface, which sports a similar look and feel to the original but adds multitasking, HTML5 web browser with Flash 10.1 support, streamlined social networking updates from multiple accounts, and a host of other new additions.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.