Έτοιμη η Google TV στο site της Sony

…ή μάλλον, όχι απλά “έτοιμη στο site”, αλλά… ήδη “έτοιμη για πώληση”, αφού το site SonyStyle ανανεώθηκε, με πληροφορίες για τα πρώτα διαθέσιμα μοντέλα, τα χαρακτηριστικά τους και το κόστος τους. Συμπέρασμα; Μας βλέπω να… τρέχουμε να αγοράσουμε!

TV powered by… Google!

Η Sony Internet TV, όπως ονομάζεται η σειρά τηλεοράσεων της Sony -με υπότιτλο “powered by Google TV”- αποτελείται, για την ώρα, από τέσσερα μοντέλα, στις 24”, 32”, 40” και 46”. Μαζί με αυτά, η Sony διαθέτει ένα blu-Ray player που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες της Sony Internet TV (παράλληλα, φυσικά, με τη δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων blu-Ray), με το οποίο αν έχει κανείς μια HDTV, μπορεί να την μετατρέψει σε “Sony Internet TV powered by Google TV”.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα, όμως, είναι το… τηλεκοντρόλ τους, που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Μοιάζει περισσότερο με συνδυασμό πληκτρολογίου netbook με “κανονικό” τηλεκοντρόλ και… χειριστήρια φορητής κονσόλας: πλήρες QWERTY με πρόσθετα πλήκτρα για αναζήτηση, bookmarks, άνοιγμα οθόνης “home” και “κάτι” (δεν ξέρω αν είναι πλήκτρω σαν το numbstick του PSP ή αισθητήρας αφής) που παίζει ρόλο ποντικιού. Αν και όχι τόσο “βολικό” όσο τα “παραδοσιακά” τηλεκοντρόλ (μάλλον δύσχρηστο “με το ένα χέρι”), είναι ο,τι πρέπει για όσους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την τηλεόραση τους όπως προστάζει η… νέα εποχή Internet+TV, π.χ. για updates σε Twitter και Facebook ενώ βλέπουν Ράδιο Αρβύλα!

Έλα μωρέ, δεν κοστίζουν και τόσο!

Ε, τι άλλο περιμένατε να πω, παρά την όποια κρίση, ανεργία κ.λπ.; Οι… τεχνομανείς gadgetάκηδες, δεν βάζουμε ποτέ μυαλό! Το καλύτερο λοιπόν είναι το κόστος των “ιντερνετοτηλεοράσεων” της Sony, που θεωρώ πως είναι αρκετά προσιτό, αν όχι… υπερβολικά ελκυστικό. Η “μικρή” της παρέας ξεκινά από τα $599 και η “μεγάλη” 46” κοστίζει $1399. Η δε 40”, που φαντάζομαι είναι και η βασική πρόταση για την πλειοψηφία του κόσμου, βρίσκεται “just” στα $999.

Το βασικό ερώτημα είναι… Αυτό, ή 3DTV; Διότι από ό,τι είδα, δεν υποστηρίζουν και προβολή 3D. Sony μου, το PS3 σου υποτίθεται πως έχει το 3D ως “βασικό όπλο”… και βγάζεις τηλεοράσεις που δεν το υποστηρίζουν; Τι να πω… Αίσχος! Θέλω ΤΩΡΑ μια 3DTV με ενσωματωμένο δίσκο, υποστήριξη αναπαραγωγής όποιου αρχείου της πετάξω (από δίκτυο, δίσκο, φλασάκι, κάρτα μνήμης, ακόμη και αν “της το πετάξω” κατευθείαν επάνω της, από τον καναπέ, σε δισκάκι). Και θέλω να έχει ΚΑΙ τις υπηρεσίες της Google. ΤΩ-ΡΑ λέμε. Άντε, πήγαινε, και όταν την έχεις έτοιμη, σφύρα.

Α, και που’ σαι: να παίζει και υπότιτλους με Unicode σε .SRT format, έτσι; Κρίμα είναι να τα βάλεις όλα και να το ξεχάσεις αυτό. Άντε, πες μου όταν την έχεις έτοιμη. Thanks, έτσι;

Info

Δείτε περισσότερα στο επίσημο site SonyStyle.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.