Έρχονται τα dual core smartphones

Τον επόμενο Γενάρη αναμένεται η άφιξη της νέας γενιάς super smartphones με διπύρηνο επεξεργαστή, ενισχυμένο hardware και μεγάλες οθόνες.
Η έλευση διπύρηνων επεξεργαστών τύπου ARM 9 αλλά και SoC συστημάτων όπως το Nvidia Tegra 2 θα σηματοδοτήσει την άφιξη νέων “super” smartphones με δυνατότητες όπως εξελιγμένο multitasking, αναπαραγωγή full HD video, αλλά και 3D games ανώτερου επιπέδου. H επόμενη έκδοση του λειτουργικού της Google, το Android 3.0 θα εκμεταλλεύεται πλήρως την ύπαρξη dual core CPU, ενώ οι developers ήδη εργάζονται πάνω σε dev kits τέτοιων συστημάτων. Οι οθόνες των “super” smartphones θα είναι τουλάχιστον 3 ίντσες, αν και δεν αποκλείεται να δούμε και άλλα “freaks” όπως το Dell Streak των 5 ιντσών. Βέβαια, στην τρελή εποχή που ζούμε, έχουμε δει και το 7ιντσο Samsung Galaxy Tab που είναι ΚΑΙ κινητό (αυτό κι αν είναι “freak phone” που πάσχει από γιγαντισμό!).
Το Γενάρη αναμένεται η Apple να παρουσιάσει το 7ιντσο tablet της, αλλά είναι μάλλον απίθανο να επακολουθήσει ένα “iPhone 5” με dual core CPU. Όμως αποκλείεται και η Apple να μην ακολουθήσει την οδό του dual core, καθώς άλλωστε έχει εξαγοράσει ολόκληρη εταιρεία σχεδίασης chips.
Τελικά, εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να βελτιωθεί και η αυτονομία στις μπαταρίες, καθώς ήδη, με μετριοπαθή χρήση, τα always on smartphones που κατεβάζουν έστω και τα data του e-mail μας και κάποιες ενημερώσεις από τα social networking δίκτυά μας, χρειάζονται πια επαναφόρτιση καθημερινά!

Source:

The future is definitely that the next generation iPhone 5 and next generation HTC devices have to come with dual-core ARM-based processors inside, as this is the way technology moves. Let’s just hope that they won’t affect battery life that much. Push email is already setting us back to a 24-hour usage cycle in most single-core 1GHz ARM 8 phones.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.