Μαζική αλλαγή εμφάνισης κειμένου στο Word

Ορίστε ένα μικρό κολπάκι που ούτε που γνώριζα πως υπάρχει και μου έδειξε σε κάποια… άσχετη φάση η Nitsa: “πώς να κάνεις μαζική αλλαγή της μορφοποίησης διαφόρων τμημάτων ενός κειμένου”, χρησιμοποιώντας ως βάση ένα υπάρχον κομμάτι κειμένου, δίχως να χρειάζεται να επιλέγεις πάλι και πάλι το “βουρτσάκι” για αυτή τη δουλειά.

Για όποιον δεν το κατάλαβε, μιλάω για το μικρό brush που επιλέγει κανείς για “να αντιγράψει την εμφάνιση” (και μόνο) ενός τμήματος κειμένου και “να την επικολλήσει” σε ένα άλλο, ώστε να είναι ίδια. Ας το δούμε στην πράξη:

Εδώ βλέπουμε το... τυπικό και συνηθισμένο Word, με ένα απλό κειμενάκι. Προσέξτε πως έχω κάνει το τιτλάκι του bold. Έστω, λοιπόν, πως θέλουμε να κάνουμε "ίδια με αυτό" και κάποια άλλα τμήματα του κειμένου.

Πρώτα επιλέγουμε το τμήμα "του οποίου θέλουμε να αντιγράψουμε την εμφάνιση". Αρκεί να επιλέξουμε ένα μικρό κομμάτι του, αλλά εγώ επέλεξα "όλη τη γραμμή" με τριπλό κλικ επάνω της.

Με επιλεγμένο το τμήμα κειμένου μας, κάνουμε ΔΙΠΛΟ κλικ στη brush εμφάνισης, στο επάνω αριστερά τμήμα του Word.

Προσέξτε πως, για να μας δείξει πως "έχει επιλεγεί `μια εμφάνιση` και είναι έτοιμη για `αντιγραφή` σε ένα άλλο τμήμα κειμένου", το Word θα έχει αλλάξει το βελάκι του mouse (όποτε αυτό βρίσκεται επάνω από κείμενο) σε μια μικρή βούρτσα.

Και τώρα, απλά, επιλέγουμε το πρώτο τμήμα κειμένου "που θέλουμε να μοιάζει με αυτό που διαλέξαμε αρχικά". Μπορούμε να επαναλάβουμε, πάλι και πάλι, για κάθε τμήμα κειμένου που "θέλουμε να του μοιάζει". Αντίθετα με αν είχαμε κάνει μόνο ένα κλικ για να επιλέξουμε την brush μορφοποίησης, με το διπλό κλικ η λειτουργία "αντιγραφής εμφάνισης" θα παραμένει ενεργή μέχρι να πατήσουμε το πλήκτρο Esc ή να διαλέξουμε κάποια άλλη λειτουργία.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.