Η Apple “φιμώνει” τους τίτλους του iMovie 11

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής video editing της Apple, του iMovie 11, είναι αυτό που σε προστατεύει από το να σε κηνυγάνε οι εταιρείες παραγωγής ταινιών επειδή χρησιμοποίησες τους παραπλήσιους με τους δικούς τους τίτλους που βρήκες έτοιμους στην εφαρμογή. Ε; Εντάξει, για να το καταλάβετε, καθώς και το πόσο ηλίθιο και άτοπο είναι αυτό που έκανε η Apple, ας τα δούμε από την αρχή.

  • Η Apple κυκλοφόρησε το νέο iMovie 11.
  • Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του είναι ένα σετ έτοιμων “εισαγωγικών τίτλων”, σαν αυτούς που βάζουν οι εταιρείες παραγωγής ταινιών στην αρχή των ταινιών τους.
  • Ανάμεσα σε αυτούς τους “έτοιμους τίτλους” υπάρχουν και κάποιοι που μιμούνται ως ένα σημείο αυτούς που όντως έχουν οι εταιρείες παραγωγής ταινιών. Ξέρετε, ένα βουνό για την Paramount, μια υδρόγειος για τη Universal κ.λπ.
  • Για να μην “τσαντίσει”, λοιπόν, τις εταιρείες με τις οποίες από κάθε άποψη τη συμφέρει να τα πηγαίνει καλά, η Apple αποφάσισε να “φιλτράρει” το “τι κείμενο μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στους τίτλους του”.
  • Το “φίλτρο” της κόβει από τους εισαγωγικούς τίτλους λεξούλες όπως “Universal”, “Paramount” κ.λπ., αφού προφανώς αυτός που τις χρησιμοποιεί προσπαθεί να μιμηθεί “τους πραγματικούς εισαγωγικούς τίτλους” της εταιρείας.

Πάρτε φόρα και κοπανήστε το κεφάλι σας στον τοίχο και εσείς, για να το χωνέψετε. Ναι, και εγώ δεν μπορούσα να το καταλάβω όταν το πρωτοδιάβασα. Να δούμε αναλυτικά τι σκέφτηκαν τα μυαλά της Apple;

Θα αντιγράψουμε τα “σήματα” των εταιρειών παραγωγής ταινιών.
Έτσι, ΟΛΟΙ θα μπορούν να φτιάξουν παραπλήσια σήματα.
Αλλά μετά, θα τα φιλτράρουμε, για να μην μπορεί κανείς να φτιάξει ένα “παρόμοιο” σήμα.

Ρε Apple… Σοβαρά τώρα… Αν κάτι βαδίζει σαν κότα, κάνει αυγά σαν κότα και (δεν) πετάει σαν κότα, μάλλον είναι κότα. Σωστά; Αν, λοιπόν, θέλεις “να δώσεις στον κόσμο εισαγωγικά σήματα παραπλήσια με αυτά των εταιρειών”, για μάντεψε, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Ναι, “να δώσεις στον κόσμο εισαγωγικά σήματα παραπλήσια με αυτά των εταιρειών”. Είδες, η μαγεία του copy-paste; Αν ΔΕΝ θέλεις “να δώσεις στον κόσμο εισαγωγικά σήματα παραπλήσια με αυτά των εταιρειών”, με τις οποίες “είστε φίλες και τα λέτε”, γιατί δεν θέλεις “να σου κάνουν μούτρα”, ξέρεις τι μπορείς να κάνεις; “να ΜΗΝ δώσεις στον κόσμο εισαγωγικά σήματα παραπλήσια με αυτά των εταιρειών”. Δώσε του άλλα.

Είδες τι εύκολο που είναι; Σου βρήκα τη λύση. Έχεις καμιά θέση για άτομο που βρίσκει λύσεις σε τέτοια προβλήματα; Αν είναι για τέτοια δουλειά, είμαι διαθέσιμος. Μπορώ να σου λύνω όλη μέρα τέτοια προβλήματα.

Source:

One of iMovie ’11‘s more entertaining additions is the new array of movie studio titles, each less-than-subtly cribbed from an authentic studio. Don’t assume you can pass off your latest lolcat clip as the handiwork of Paramount or Universal, however; TUAW discovered that Apple censorware in iMovie ’11 strips out any mention of the matching studio when you go to render the clip.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.