19 Σεπτεμβρίου: ομιλείτε “πειρατικά”!


Μου σκάει η καθημερινή ειδοποίηση από το πρόγραμμα antivirus και παρατηρώ ότι κάτι έχει αλλάξει: αντί για το συνηθισμένο μήνυμα ότι ανανεώθηκε η virus database, το πρόγραμμα με προτρέπει να κατεβάσω ένα πακέτο… πειρατικό!

Το πακέτο που κατέβασα αλλάζει προσωρινά τo interface του προγράμματος, τόσο στην εμφάνιση του παραθύρου, όσο και στην ομιλία που εκφωνείται, όταν βγαίνει κάποιο pop-up, από κανονικά αγγλικά σε πειραιτκή διάλεκτο! Έτσι λοιπόν, π.χ. το εικονίδιο “search for virus”, έγινε “scour the ship”, και η φωνή που αναγέλλει τις λειτυργίες του προγράμματος, από μια τυπική γυναικεία, ανήκει πλέον σε έναν σκληροτράχηλο θαλασσόλυκο! Η χαριτωμένη αυτη (κούτσι, κούτσι!) κίνηση έγινε προς τιμήν της διεθνούς ημέρας “Μίλα σαν Πειρατής”, που ξεκίνησε το 1996 από κάποιους (προφανώς βαρεμένους και πειρατόπληκτους) αμερικανούς. Υποτίθεται ότι στις 19 Σεπτέμβρη πρέπει όλοι να μιλάμε πειρατικά, “γιο χο, χο, μ’ ένα μπουκάλι ρούμι” κι έτσι. Δεν ξέρω πως και γιατί, αλλά η ιστορία αυτή συνδέεται με έναν περίεργο τρόπο, με την “θρησκεία” των “Πασταφαριανών” και τη θεότητα που λατρεύουν το “Ιπτάμενο Μακαρονο-τέρας” (Flying Spaghetti Monster). Ορίστε, το web έγινε η αφορμή να μάθω ακόμη περισσότερα άχρηστα πράγματα!

Source:

International Talk Like a Pirate Day (ITLAPD) is a parodic holiday created in 1996 by John Baur (Ol’ Chumbucket) and Mark Summers (Cap’n Slappy), of Albany, Oregon,[1] U.S., who proclaimed September 19 each year as the day when everyone in the world should talk like a pirate.[1] For example, an observer of this holiday would greet friends not with “Hello,” but with “Ahoy, matey!” The holiday, and its observance, springs from a romanticized view of the Golden Age of Piracy.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
 • Anonymous

  Είσαι ντίπ για ντιπ άσχετος (μμμ… ντιπ τυριού και νάτσος… Μου χρωστάς ένα Inception!)…

  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ το γιατί “οι πειρατές σχετίζονται με τη θρησκεία μας”. Αν εξαιρέσουμε πως ήταν Οι Πρώτοι που διέδωσαν Το Λόγο Του FSM (Flying Spaghetti Monster, άσχετοι), είναι πασιφανές πως οι προσπάθειες εξάλλειψης τους από προσώπου γης είχαν σημαντικές -αρνητικές- επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας.

  Ψάξε, για παράδειγμα, και θα βρείς άπειρες στατιστικές που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας πως όσο μειώνεται ο αριθμός των πειρατών, τόσο αυξάνεται το πρόβλημα με την τρύπα του Όζοντος. Τυχαίο; Δεν νομίζω… :-|

  Άπιστε, έ άπιστε. Είθε να σε συγχωρέσει Η Μεγαλειώτης Του και να σε Ελεήσει με Τριμμένο Τυρί.

 • Anonymous

  Προχτές μετέλαβα των Αχράντων Μυστηρίων και έφαγα “σάρκα εκ της σαρκός Του”, νούμερο 9 με κιμά και κεφαλοτύρι. “και έτριψον τύρον επ’ αυτού, και έφαγον και εχορτάσθην, και έψαλλον την Αυτού ενδοξότητα, εις τους Ουρανούς…”. Αααααμηηηην…..