“Τσάμπα” το 60% των εφαρμογών για Android

Σε έρευνα της, η αναλυτική εταιρεία για app stores (υπάρχει τέτοιο πράγμα;!) Distimo αναφέρει πως το 60% των εφαρμογών για την “κινητή” πλατφόρμα της Google, Android, έχουν μηδενικό κόστος. Ο αριθμός βρίσκεται πολύ, πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό – περισσότερο από διπλάσιος σε σχέση με τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες του Android, με εξαίρεση τα Palm όπου βρίσκεται… ελάχιστα πίσω από το “να είναι διπλάσιος” (60% το Android, 31% το Palm OS).

Όπως και να έχει, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δείχνουν πως το Android δεν είναι, απλά, “ένα πραγματικά καλό λειτουργικό για smartphones” (και tablets), αλλά και η ιδανική λύση για τους… τσαμπατζήδες, με πλήθος προτάσεων λογισμικού για κάθε ανάγκη που δεν προϋποθέτουν πως “θα χώσεις το χέρι στην τσέπη”.

Το ωραίο είναι πως “η τάση για δωρεάν” στο Android είναι αυξητική (ενώ θα περιμέναμε το αντίστροφο, δηλαδή πως “όσο επεκτείνεται”, “τόσο θα προσπαθούν περισσότεροι να πουλάνε τις εφαρμογές τους μέσω αυτού”). Έτσι, από τον Μάιο που μας πέρασε, το Android έδειξε… αύξηση του αριθμού των “τσάμπα εφαρμογών” της τάξης του 3%. Επιπλέον, αν συνυπολογίσει κανείς το πλήθος εφαρμογών (έχουν ξεπεράσει τις 150.000) σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες (με εξαίρεση τον “βασιλιά” iPhone), η αγορά μιας συσκευής με Android γίνεται ακόμη πιο δελεαστική.

Τώρα, βέβαια, όσον αφορά στην… ποιότητα των εν λόγω εφαρμογών… Μάλλον δεν είναι όλες “εκεί ψηλά”, και από το 60% η προσωπική μας εμπειρία μας έχει δείξει πως τουλάχιστον οι μισές “πάνε για uninstall” μόλις λίγα λεπτά κατόπιν της εγκατάστασης τους.

Source:

Consistent with its previous findings, Google’s Android Market has by far the largest share of free applications available compared to other mobile app store, but the gap is also widening.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.