Το Google Wave ξαναγιεννιέται. Ως εφαρμογή!

Η Google ανακοίνωσε πως το Google Wave, το υπεραισιόδοξο και επαναστατικό project realtime συνεργασίας και επικοινωνίας της που “θα σκότωνε το eMail” και που, τελικά, δεν-τα-πήγε-τόσο-καλά-όσο-περίμεναν, θα συνεχίσει να υπάρχει ως εφαρμογή.

Η ανακοίνωση απλά επιβεβαιώνει όσα είχαν αναφερθεί στο παρελθόν από την Google, πως η τεχνολογία του Wave θα συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτύσσεται, ενώ πιθανότατα θα ενσωματωθεί σε νέα προϊόντα.

Το νέο Wave-εφαρμογή θα μπορεί να εισάγει δεδομένα από το υπάρχον “δικτυακό” wave (μέχρι να διακοπεί η λειτουργία του δέυτερου, στα τέλη του έτους), αλλά δεν θα διαθέτει όλες τις δυνατότητες του “ιντερνετικού αδελφού” του. Θα υποστηρίζει threaded επικοινωνία, ενώ το ότι θα είναι ελεύθερο και θα λειτουργεί “τοπικά” (και όχι βασισμένο στους servers της ίδιας της Google) θα διευκολύνει όσους θέλουν να το ενσωματώσουν στα sites τους, να το χρησιμοποιήσουν για δικά τους projects όπου θέλουν να συνεργαστούν με επαφές τους κ.λπ.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το πότε θα διατεθεί το Wave “ως εφαρμογή”, οπότε απλά… περιμένουμε. Λογικά, αφού “θα μπορεί να εισάγει περιεχόμενο από τη δικτυακή εκδοχή του”, το περιμένουμε πριν αυτή… κατεβάσει ρολά, δηλαδή αρκετά πριν το τέλος του έτους. Σε ένα μήνα; Δυο; Για να δούμε..!

Source:

Google Wave is far from dead, and developers, early adopters and enterprises will be glad to hear it. Today Google announced it will expand on the code it has already open sourced, building Wave into a functional application that will allow users to run wave servers, host their own waves and build bigger and better applications with the real-time collaboration technology.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.