Το βλαμμένο της διπλανής πόρτας

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ενδέχεται να φυλακιστεί κάποιος για ανάρτηση στο Facebook. Πού έγινε αυτό; Μα φυσικά που αλλού; Στη χώρα των ονείρων, των αισθήσεων και των παραισθήσεων, στις ΗΠΑ!

Αχ αυτό το Internet, έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις, έχει γεφυρώσει τους λαούς, έχει ενώσει κουλτούρες, έχει ανοίξει τους δρόμους για την ανεμπόδιστη ροή της πληροφορίας, των ιδεών και των αγαθών! και είναι αυτό το “feeling” που έχεις βρε παιδάκι μου, πως ότι γίνεται σε μια μακρινή ήπειρο, λες και γίνεται δίπλα σου, next door που λένε οι αγγλοσάξωνες φίλοι μας!

Δεν αισθανθήκαμε, έτσι, ιδιαίτερη έκπληξη, όταν ακούσαμε ότι η νεαρά αμερικανίς Hadley Jons, κινδυνεύει να πάει φυλακή εξαιτίας ενός update που έκανε στο Facebook. Το σύντομο ιστορικό έχει ως εξής: η 20χρονη κοπελιά είχε κληθεί για να συμμετάσχει σε ομάδα ενόρκων και φυσικά να αποφασίσει, μαζί με τους υπόλοιπους, την ενοχή ή μη, του κατηγορουμένου. Η διάσκεψη των ενόρκων είχε τελειώσει και φυσικά, όπως είναι αυτονόητο, κανείς δεν πρέπει να μάθει την απόφαση, παρά μόνο όταν αυτή ανακοινωθεί μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Έλα μου όμως  Hadley, κατενοθσιασμένη που ένιωθε σα να έπαιζε live σε επεισόδιο του Μάτλοκ, πόσταρε στο Facebook πόση πλάκα θα  έχει που θα ανακοίνωνε ότι ο κατηγορούμενος είναι “ΕΝΟΧΟΣ” ! Για κακή της τύχη, το update υπέπεσε στην αντίληψη του συνηγόρου υπεράσπισης που φυσικά έσπευσε να το αποκαλύψει στο δικαστή. Καλά, πόσο βλαμμένη πρέπει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο; Μωρέ καλά το έλεγε ο Αινστάιν: “Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο”…

Το επίμαχο facebook post

Η web-o-βλακεία πάει σύννεφο!

Source:

Hadley Jons, 20, might just become the first woman to go to jail over a Facebook post. She was serving as a Macomb County juror when she made a Facebook comment on her off day, between two days of a trial in Macomb County Circuit Court in Mount Clemens (Michigan) for a 40-year-old Clinton Township resident accused of felony resisting arrest and a misdemeanor…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.