Συνεργασία με το srkbl

Το skrbl λειτουργεί σαν ένας online πίνακας στον οποίο μπορεί κανείς να γράφει ο,τι θέλει, μόνος ή με φίλους, συμμαθητές, συνεργάτες ή… τυχαίους περαστικούς που “έπεσαν” στη διεύθυνση του (σπάνιο μα όχι 100% απίθανο). Ιδανικό για “συνεργασία στα γρήγορα”, το μόνο που απαιτεί είναι αφού δημιουργήσει κανείς ένα νέο πίνακα (με ένα κλικ), να “στείλει τη διεύθυνση του” σε όσους άλλους θέλει να μπορούν να γράφουν σε αυτόν. Και μετά αρχίζει… το μπάχαλο!

Επισκεφθείτε τη διεύθυνση της υπηρεσίας (κάντε κλικ στο ονοματάκι της, στην πρώτη παράγραφο του κειμένου μας. Λίγο πιο πάνω, ντε!)... Αγνοήστε επιδεικτικά τα πάντα και κάντε αμέσως κλικ στο μικρό λαχανίηιι "start skrbl now", επάνω αριστερά.

Προσέξτε τέσσερα πλήκτρα με γραφικά, επάνω αριστερά (δεν έχει και άλλα "με γραφικά", αυτά είναι όλα κι' όλα). Το πρώτο με το "Α" επιτρέπει "να γράφετε κείμενο". Διαλιέχτε το. Κάντε κλικ μέσα σε ένα σημείο της κενής σελίδας και αρχίστε την πληκτρολόγηση. Ναι, ναι, γράφτε ο,τι θέλετε. Δεν θα σας μαλώσουμε. Με την ευκαιρία, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL (από τη γραμμή διευθύνσεων του browser σας) και στείλτε τη σε 5-6 φίλους (μέσω email, chat, ταχυδρομικών περιστεριών... ο,τι προτιμάτε).

Τσούπ! Με το που "θα μπει" ένας φίλος στο skrbl χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση που του στείλατε, έχει πρόσβαση στον πίνακα που δημιουργήσατε και τα περιεχόμενα του. Μπορεί, λοιπόν, να αρχίσει και αυτός να γράφει μαζί σας. Όσο για το "γιατί είναι έτσι το πράσινο βελάκι", ω, γιάνγκ γκρασχόπερ, γιατί ο φίλος διάλεξε το δεύτερο "γραφικό εικονίδιο", "με το μολυβάκι", και "ζωγράφισε ένα βελάκι" μέσα στον πίνακα. Τράη ιτ, έχει πλάκα..!

Όσο περισσότεροι φίλοι "μπαίνουν", τόσο πιο πολύ η εργασία και οργάνωση θα... πηγαίνει κατά διαόλου και το μπάχαλο θα επεκτείνεται. Το καλύτερο (εμ... χειρότερο;!) είναι πως ο καθένας θα μπορεί να κάνει ο,τι του καπνίσει - δεν υπάρχουν περιορισμοί. Άλλος να γράφει με κείμενο, άλλος "ζωγραφίζοντας" (ο,τι να' ναι), άλλος κάνοντας σχηματάκια... Ω, οργάνωση! Μας αρέσει η "οργάνωση"!

Ένα από τα μικρά προβλήματα του skrbl (που δεν μπορείτε να δείτε στην εικόνα μας) είναι πως, δυστυχώς, ενώ "κάνει resize" το "πληκτρολογημένο κείμενο", δεν γίνεται το ίδιο και "με ο,τι έχει `ζωγραφιστεί` στον πίνακα". Ναι, για παράδειγμα, δοκιμάστε να κάνετε κλικ στους μεγενθυντικούς φακούς "+/-" στη γραμμή στο κατώτερο σημείο του και προς τα δεξιά. Θα δείτε πως τα μισά θα μικρύνουν, τα άλλα μισά όχι. Πού το πρόβλημα; Αν, όπως στην εικόνα μας, κάποιοι "συζητούν" μπλέκοντας "ζωγραφισμένο" με "πληκτρολογημένο" κείμενο, με τη σμίκρυνση/μεγέθυνση αυτά θα αλλάξουν θέσεις και... δεν θα βγαίνει νόημα. Ω, γουέλ... Και τι έγινε... :-D

Αν προσέξετε... Σταματήστε να κοιτάτε τον πίνακα. Αν προσέξετε, λοιπόν, το τρίτο από τα εικονιδιάκια "με τα γραφικά" δείχνει δυο ανθρωπάκια. Όχι πως έχει και τόσο νόημα, μα από αυτό μπορείτε να δείτε "ποιοί πειράζουν αυτή τη στιγμή τον πίνακα". Είδατε; Σας είπαμε πως δεν θα σας ενδιαφέρει και τόσο! Όπως μάλλον δεν θα σας ενδιαφέρει το αμέσως επόμενο, τέταρτο και τελευταίο "εικονίδιο με γραφικό", αυτό "με το κλειδάκι", που αφορά όσους έχουν λογαριασμό στην υπηρεσία. Έχετε; Μάλλον όχι. Είδατε που είχαμε δίκιο πως "δεν σας ενδιαφέρει"; ;-)

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.