Συνεργασία μέσω του Stixy.com

Το Stixy.com είναι μια εξαιρετική λύση για εύκολη συνεργασία, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός λογαριασμού σε αυτό και… Και μετά λειτουργεί υπερβολικά απλά, σχεδόν σαν ένας τυπικός πίνακας στον οποίο μπορεί κανείς να “καρφώνει” σημειώσεις, υπενθυμήσεις, εικόνες και έγγραφα. Ας το δούμε στην πράξη.

Κάντε κλικ στο Sign up now (το μπλε πλήκτρο στο κέντρο) και ακολουθήστε τα βήματα για να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό. Αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό, κάντε κλικ στο Sign In, στο επάνω δεξιά άκρο, για να "μπείτε" στην υπηρεσία.

Όταν, πια, έχετε λογαριασμό στο Stixy.com, και έχοντας κάνει κλικ στο Sign In, απλά εισάγετε τη διεύθυνση email και τον κωδικό που δηλώσατε και κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας για να "μπείτε" στο βασικό περιβάλλον του. Ενεργοποιήστε και το "Keep me signed in", ακριβώς από κάτω, για να "θυμάται" η υπηρεσία "πως είχατε συνδεθεί σε αυτήν" και να μη ζητά τα στοιχεία σας κάθε φορά.

Ωραία, "μπήκατε", και τώρα; Αγνοήστε ό,τι θα παρουσιαστεί (σε εμάς βλέπετε έναν κενό πίνακα γιατί είχαμε διαγράψει "ο,τι υπήρχε αρχικά" στην υπηρεσία, καθώς και ότι έχουμε έτοιμους περισσότερους από έναν πίνακες). Κάντε κλικ στο New Stixyboard, επάνω και προς τα αριστερά, για να δημιουργήσετε ένα νέο πίνακα.

Πάμε κατευθείαν για "συνεργασία", αντί να αρχίσουμε να συμπληρώνουμε μόνοι μας τον πίνακα: κάντε κλικ στο Share (δίπλα από το πλήκτρο που δημιουργήσατε τον νέο πίνακα) και θα εμφανιστεί ένα νέο πλαίσιο. Εισάγετε σε αυτό, στο πεδίο "New contact" κάτω αριστερά, τη διεύθυνση email ενός ατόμου που θέλετε να έχει πρόσβαση στον πίνακα σας. Κάντε κλικ στο "Add new contact", ακριβώς από κάτω, και όταν προστεθεί στη λίστα που βρίσκεται ακριβώς από επάνω, βάλτε ένα "τικ" δίπλα από το όνομα του. Επαναλάβετε για κάθε επαφή σας. Τέλος, γράψτε ένα μήνυμα στο κουτάκι "Personal message" (του στυλ "ψιτ, κολλητέ, έτοιμος ο πίνακας για συνεργασία - έλα και ξεκίνα να γράφεις και εσύ!") και ολοκληρώστε με ένα κλικ στο Send invitation για να "φύγει" πρόσκληση προς όλες τις επαφές που προσθέσατε/επιλέξατε.

Είστε έτοιμοι - όποτε πια "μπαίνει" κάποιος και κάνει αλλαγές στον πίνακα, θα μπορούν να τις δουν όλοι όσοι "έχουν πρόσβαση " σε αυτόν. Τι αλλαγές; Χμμ... Αρχίστε "πιάνοντας " το εικονιδιάκι της σημειωσούλας με το ποντίκι, "τραβώντας " και "αφήνοντας " το σε ένα κενό σημείο του πίνακα.

Η συνέχεια, όπως θα δείτε, μάλλον είναι... αυτονόητη: μπορείτε να γράψετε ο,τι επιθυμείτε στη σημείωση σας αλλά και να μορφοποιήσετε το κείμενο (π.χ. να του αλλάξετε μέγεθος, χρώμα, γραμματοσειρά κ.λπ.) επιλέγοντας ένα τμήμα του και, στη συνέχεια, την αντίστοιχη επιλογή από το πλαίσιο που θα έχει εμφανιστεί στα δεξιά. Αν δεν μπορείτε να δείτε "κανένα πλαίσιο ", μην μας κατηγορείτε πως... είμαστε τρελοί..! Εντάξει, είμαστε λιγάκι, αλλά το πλαίσιο υπάρχει - μα "έχει κρυφτεί ": εμφανίστε το με ένα κλικ στο "Show Widget Options " στο κάτω δεξιά άκρο του πίνακα. Ομοίως, από εκεί μπορείτε να το κρύψετε. Α, ναι: αναφέραμε πως επιλέγοντας ένα τμήμα κειμένου της σημείωσης και διαλέγοντας το "Insert link " το μετατρέπετε σε "σύνδεσμο " προς μια ιστοσελίδα, απλά εισάγοντας τη διεύθυνση της; Δοκιμάστε π.χ. με το "http://unregistered.gr " (χο-χο, ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε!).

ΟΚ, όλα καλά ως εδώ (παρεπιπτόντως, το γνωρίζατε πως αυτό ακριβώς σημαίνει το "ΟΚ ";!;)... Ας προσθέσουμε μια εικονούλα: "τραβήξτε " το σχετικό εικονίδιο (αμέσως δίπλα από αυτό των σημειώσεων) σε ένα κενό σημείο του πίνακα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Add photo(s) " που θα παρουσιάζεται "μέσα " σε αυτό.

Μάλλον προσθέσατε ήδη την εικόνα σας (ε, απλά "ην επιλέξατε από το δίσκο " από το παραθυράκι που εμφανίστηκε), οπότε πάμε να δούμε τις "υποχρεώσεις " (πείτε τα και "tasks ", "todos" ή όπως αλλιώς θέλετε): "τραβήξτε " το εικονίδιο Todo (ελάτε, τώρα γνωρίζετε "που βρίσκεται") και θα δείτε ένα "ημερολογιάκι " μέσα στον πίνακα σας. Εμφανίστε το πλαίσιο επιλογών του, δεξιά (αν δεν είναι ορατό) όπως αναφέραμε νωρίτερα και θα δείτε πως από εκεί μπορείτε να επιλέξετε "για πότε " είναι το "deadline ", η "τελική ημερομηνία " για την ολοκλήρωση της υποχρέωσης σας. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια υπενθύμιση, από το "Send reminder ", που θα αποσταλλεί σε όσους έχουν κοινή πρόσβαση στον πίνακα, ορίζοντας από το pull-down μενού "πόσες ώρες νωρίτερα " θα αποσταλλεί αυτή και επιλέγοντας από το "κουτάκι με τα ονόματα χρηστών " (ακριβώς από κάτω) αν η υπενθύμιση "θα πάει σε όλους " ή μονάχα σε όσους επιλέξετε.

Με κλικ στο "Show Stixyboard Options " (επάνω δεξιά) βλέπετε πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο τον πίνακα: μια σύντομη περιγραφή του, τα tags που προσδιορίζουν το περιεχόμενο του, "ποιοί έχουν πρόσβαση σε αυτόν " και... Και τι σημαίνει "δεν τα έχετε αυτά ";!; Ω, εμ... εε... Κάντε κλικ στο "Edit Styxyboard Options " για να τα ορίσετε.

Μάλλον πια τα λόγια είναι περιττά - έχετε ήδη μάθει πώς "να πετάγεστε " από το ένα σημείο στο άλλο. Προσθέστε κάποια χαρακτηριστική περιγραφή και περιγραφικά tags στον πίνακα σας, ώστε όταν (αν) χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν, να είναι πιο ορατό το "ποιός είναι ποιός ". Ολοκληρώστε με κλικ στο Save και... Αυτό ήταν! Συνεχίστε όπως είδαμε. Απλό δεν είναι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.