Νέα λειτουργία “ανακάλυψης σελίδων” στο Facebook

Μια νέα, για την ώρα “κρυφή” λειτουργία του Facebook έχει αρχίσει να συζητιέται αρκετά από διάφορους χρήστες που την εντόπισαν ενεργή και πανεύκολα προσβάσιμη στο διάσημο κοινωνικό site. Πρόκειται για την Discover Facebook Pages (“Ανακάλυψε Σελίδες του ΠροσωποΒιβλίου” για τους φανατικούς της Ελληνικής), η οποία από ό,τι κατάλαβα, συγκρίνει τα στοιχεία και τα ενδιαφέροντα του χρήστη με αυτά των επαφών του, “μαντεύει τι θα μπορούσε να του αρέσει” βάσει των κοινών σημείων με τις επαφές του και το “τι αρέσει σε αυτές” και ολοκληρώνει το θεσπέσιο “γεύμα” υπολογισμών και πράξεων με την ακόλουθη σελίδα:

Μέσα από αυτήν ο χρήστης μπορεί να δει προτάσεις για σελίδες (pages, όπως λέμε “ομάδες” χωρίς το… “ομαδικό” της υπόθεσης – δείτε σχετικό πλαισιάκι στο τέλος του post) που “ίσως να του άρεσαν”, αλλά και μια λίστα φίλων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα (και μια… αρίθμηση του “πόσα είναι αυτά”).

Η σελίδα δεν είναι προσβάσιμη από κάποια επιλογή στο προφίλ του χρήστη – ή, τουλάχιστον, προσωπικά δεν εντόπισα κάποια σχετική επιλογή. Μπορείτε να τη δείτε με ένα κλικ εδώ. Για να μπορείτε να την ξαναεπισκέπτεστε εύκολα, βάλτε τη στα bookmarks.

Info

Το Facebook υποστηρίζει τη δημιουργία δυο ειδών “σελίδων” για “ένα ενδιαφέρον θέμα”: Σελίδες (pages) και Ομάδες (Groups). Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, που μάλλον είναι θέμα για ένα μελλοντικό ποστάκι. Εν συντομία, οι “ομάδες” είναι καλύτερες για την περίπτωση του “θέλω να κάνω μια online παρέα για να συζητώ με φίλους, γνωστούς αλλά και αγνώστους για την πορεία της ομαδάρας – και περιστασιακά να ανταλλάζουμε εικόνες από χαριτωμένα γατάκια”, ενώ η δεύτερη για την περίπτωση του “θέλω να προβάλλω την επιχείρηση μου και να έχω περισσότερο έλεγχο στα στοιχεία που θα δίνω για αυτήν, ώστε να μπορούν να `με βρουν online` οι πελάτες μου και, άντε, να αφήνουν και κανένα σχόλιο”. Αυτά, πάνω-κάτω… :-)

Source:

What do you get when you combine the biggest collection of personal taste data in history with the world’s easiest method of subscribing to syndicated content? In theory, one of the most potent recommendation engines around. Facebook quietly made available to all its 500 million plus users a new feature today called the Page Browser and though everything about it is quite understated – it could prove to be a very big deal.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.