Νέα δυνατότητα στο Facebook: “θα δούμε”!

Ελάτε, παραδεχθείτε το: όλες οι “επαφές” σας στο Facebook δεν είναι πραγματικοί φίλοι, μα συχνά ούτε καν… γνωστοί! Και, ψιτ, Μπάμπη, το “έχω 2379 φίλους στο Facebook” δεν θα μας πείσει να βγούμε μαζί σου για ένα φραπόγαλο αν δεν αποφασίσεις να κάνεις και ένα μπανάκι. Ευτυχώς, οι διαχειριστές του Facebook το κατάλαβαν, και σε μια προσπάθεια να μειώσουν το φαινόμενο των… “συλλεκτών φίλων” (ούτε Pokemon να είμασταν!), αλλά και να παράσχουν ένα πρόσθετο βοήθημα “αποφυγής δύσκωλων καταστάσεων” (όχι, όχι, σωστά το γράψαμε :-D ), πρόσθεσαν μια νέα δυνατότητα στο Facebook. Μια νέα δυνατότητα που μπορεί να αποδοθεί και ως… “θα το σκεφτώ”!

Συγκεκριμένα, από εδώ και έπειτα, όποτε κάποιος “ζητά να γίνει φίλος μας” στο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο, δεν θα έχουμε μονάχα τις τυπικές επιλογές Ναι/Όχι, αλλά και ένα “Not Now” με το οποίο θα μπορεί να αναβληθεί το αίτημα του επ’ αορίστω. Αυτό θα καταχωρείται σε ένα νέο, ξεχωριστό μενού, το “Hidden Requests”, όπου και θα μπορούμε βολικά-βολικά να… ξεχάσουμε πλήρως την παρουσία του. Ο ίδιος δεν θα λαμβάνει κάποια ειδοποίηση σχετικά με την κίνηση μας, πέρα από το ότι “αναμένεται αποδοχή της αίτησης του”. Ναι, καλά Μπάμπη. Περίμενε.

Πέρα από αυτό, το Facebook θα προσθέσει και άλλο ένα χαρακτηριστικό, “μαρκαρίσματος” του… αιτούμενου, του οποίου το αίτημα φιλίας θα έχουμε κρύψει, ως “αγνώστου που προσπάθησε να γίνει και-καλά-φίλος-μας”. Κατόπιν αυτού, η υπηρεσία θα τον “μπλοκάρει” ώστε να μην μπορεί να μας ξαναστείλει κάποιο αίτημα φιλίας στο μέλλον. Αντίο Μπάμπη.

Κατά τα άλλα, εξακολουθούμε να περιμένουμε πώς και πώς το Diaspora. Άντε να δούμε..!

Source:

Now, when someone adds you as a friend, you can mark “Not Now,” thereby relegating their request to a separate menu called “Hidden Requests.” You can then confirm the person later in this menu, if you want, and in the meantime they’ll just see that they’re “awaiting friend confirmation” from you in the interface. Just as when you choose to not accept a friend request, they will not be notified when you give them this new designation.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.