Κυκλοφόρησε η beta5 του Firefox 4

Όπως… προδίδει και ο τίτλος μας, μόλις κυκλοφόρησε η τελευταία beta έκδοση του Firefox 4, με το μαγικό αριθμούλη “5”. Λογικά, πρόκειται για την τελευταία ή την πρότελευταία έκδοση πριν το “100%” του Firefox 4, με την εμφάνιση, τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του να έχουν πια “σταθεροποιηθεί” και την ομάδα ανάπτυξης απλά να διορθώνει προβλήματα και bugs.

Στο Unregistered δηλώνουμε… φανατικοί του Firefox και έτσι ήδη έχει τιμήσει τους υπολογιστές μας. Δεν έχουμε συγκρίνει τις επιδόσεις της σε κάποιο benchmark σε σχέση με τις προηγούμενες και πιθανότατα δεν θα παρουσιάζει και τόσες διαφορές, αλλά οι αλλαγές και μικροδιορθώσεις που έχουν μεσολαβήσει από την beta 4 αφήνουν μια πιο ομαλή αίσθηση κατά τη χρήση της και δίνουν το placebo της ταχύτερης λειτουργίας. Παραθέτουμε τα σημαντικότερα από τα νέα χαρακτηριστικά της (που επιλέξαμε από την πλήρη λίστα που διαθέτει η δημιουργός της, Mozilla):

  • Περιβάλλον εφαρμογής σε 39 γλώσσες
  • Υποστήριξη του νέου (προτεινόμενου, δεν είναι ακόμη “standard”) Audio API για μετάδοση ήχου στο Web
  • Υποστήριξη του νέου πρωτοκόλλου HSTS που επιτρέπει σε κάποια sites να επιμένουν για τη φόρτωση τους μέσω ασφαλούς σύνδεσης SLL
  • Νέο πειραματικό API για ομαλότερη παρουσίαση Javascript animations
  • Υποστήριξη της παραμέτρου “buffered” της HTML5 που επιτρέπει την τοπική αποθήκευση τμήματος των δικτυακών βίντεο που μεταφέρονται μέσω αυτής, για ομαλότερη αναπαραγωγή τους.
  • Υποστήριξη CSS transitions, που επιτρέπουν τη δημιουργία κινούμενων γραφικών αποκλειστικά μέσω κώδικα CSS.

Info

Θα τον βρείτε μέσω update αν ήδη χρησιμοποιείτε μια beta έκδοση, αλλιώς με ένα κλικ εδώ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.