Η Google παρουσιάζει χάρτη… λογοκρισίας!

Η Google μπορεί να είναι υπερμάχος της ελευθερίας λόγου, αλλά ορισμένες φορές δεν μπορεί παρά να υποκύψει στις πιέσεις κυβερνήσεων για επίσημη… λογοκρισία των αποτελεσμάτων της. Για αυτό, σε μια κίνηση… “νίπτω τας χείρας μου”, ανέρτησε ένα “χάρτη λογοκρισίας”, που μπορείτε να δείτε εδώ
. Σε αυτόν παραθέτει τους αριθμούς αιτήσεων λογοκρισίας των κυβερνήσεων πολλών χωρών του πλανήτη, το πόσες από αυτές τελικά εφαρμόστηκαν και πολλά πρόσθετα στοιχεία που παρουσιάζονται απευθείας επάνω σε χάρτες του Google Maps.

Για να σας γλυτώνω από το ψάξιμο, η χώρα μας είχε λιγότερα από 10 αιτήματα λογοκρισίας, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου πρόσθετες πληροφορίες.

Source:

The new map and tools follows on from that and allows users to click an individual country to see how many removal requests were fully or partially complied with, as well as which Google services were affected.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.