Η GoDaddy “βγαίνει στο σφυρί”

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η The Wall Street Journal, η διάσημη υπηρεσία καταχώρησης Domain Names (“ονόματα sites”, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, π.χ. “unregistered.gr”) GoDaddy έχει ήδη αρχίσει την αναζήτηση αγοραστών, για το ευτελές ποσό του κατιτίς-παραπάνω-από-ένα-δις-δολάρια.

Η GoDaddy είναι η γνωστότερη υπηρεσία του είδους, και χάρη στα σχετικά οικονομικά πακέτα της, που συμπεριλαμβάνουν και φιλοξενία ιστοσελίδων μαζί με την καταχώρηση του ονόματος ενός site, έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετούς οπαδούς – μέσα και έξω από την Αμερική. Σύμφωνα με την Journal, τα έσοδα της για το 2009 κινήθηκαν ανάμεσα στα $750.000.000 με $800.000.000. Μάλλον δικαιολογείται λοιπόν το -φημολογούμενο- κόστος πώλησης της.

Τώρα βέβαια, αν έχετε κατωχυρώσει το όνομα του δικού σας site/blog μέσω αυτής, μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν αλλαγές ή γενικότερα επιπτώσεις από την πώληση της, αφού ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί ή ανακοινωθεί τίποτα. Και ακόμη και όταν (και αν) γίνει, το πιθανότερο είναι πως δεν θα επηρεαστούν με κάποιο τρόπο οι πελάτες της. Έχετε, όμως, το νου σας, για ανακοινώσεις “νέων πακέτων”, αλλαγές στην τιμολόγηση των υπηρεσιών της κ.λπ. Ποτέ δεν ξέρεις..!

Source:

Domain-name registrar and Web-hosting service GoDaddy.com is putting itself on the auction block and could sell to a private equity firm for more than $1 billion, according to a report.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.