20 θεές του φανταστικού σινεμά

20 υπέροχες γυναίκες, 20 ντίβες του φανταστικού σινεμά, που μας σαγήνευσαν και ουκ ολίγες φορές αποτέλεσαν το αντικείμενο των φαντασιώσεών μας. Οι φίλοι των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών επιστημονικής φαντασίας, σίγουρα θα αναγνωρίσουν τις ηρωίδες που σημάδεψαν την ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου.

Φυσικά περί ορέξεως… ουδείς λόγος! Στο μίνι αυτό αφιέρωμα περιέλαβα τις δικές μου προτιμήσεις και τις γυναίκες που πραγματικά γουστάρω. Σαφώς υπάρχουν πολλές ηρωίδες που είναι έξω από τη λίστα και σίγουρα θα προκύψουν διαφωνίες, αλλά έτσι είναι αυτά! Βεβαίως, όχι απαραίτητα με τα ίδια κριτήρια πάντα: αλλιώς αντιμετωπίζεις τη Jane Fonda, έναν πραγματικό θρύλο του σινεμά και κορυφαία ηθοποιό, κι αλλιώς τη Megan Fox που, ας το θέσω λεπτά, δεν την εκτιμάς για το υποκριτικό της εύρος, αλλά θέλεις απλώς να την πηδήξεις γνωρίσεις καλύτερα τον εσωτερικό της κόσμο. Από το 1968, μέχρι σήμερα, 42 χρόνια φανταστικό σινεμά, 20 φανταστικές γυναικάρες! Ξεκινάμε:
(Κάντε κλικ σε μια εικόνα για τη δείτε μεγαλύτερη).

Mystery woman

Σωστά μετρήσατε μέχρι τώρα, 19. Την εικοστή θεά που συμπληρώνει το πάνθεον του sci-fi κινηματογράφου, την αφήνω στην κρίση σου, φίλε (η φίλη) αναγνώστη. Σίγουρα κάποια θα σε έχει σημαδέψει προσωπικά, κάποια άλλη "αιθέρια οπτασία" θα έχει αιχμαλωτίσει τη σκέψη σου. Κάθε σχόλιο δεκτό!

Τη φανταστική θεά που συμπληρώνει τη λίστα, θα τη διαλέξεις ΕΣΥ!  Σχολίασε και πρότεινε τη δική σου μούσα!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.