Μαζέψτε τα “καμάρια” σας

Ναι, το γνωρίζω πως είναι παντελώς άσχετο με τη θεματολογία του site, αλλά η συγκεκριμένη είδηση έφερε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου, για να μην πω πως κόντεψα να βάλω… τα κλάμματα από τη χαρά! Βλέπετε, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην North Carolina των ΗΠΑ είχε τη φαεινότερη ιδέα στην ιστορία των… εμ… των ιδιοκτητών εστιατορίων: απαγόρεψε την είσοδο/παραμονή σε αυτό σε παιδιά που ουρλιάζουν και κλαψουρίζουν, καθώς και στους γονείς τους που δεν μπορούν να τα “συμμαζέψουν”.

Πείτε με ρατσιστή, περίεργο, Ηρώδη, αλλά πραγματικά μου τη δίνουν τα παιδιά που ουρλιάζουν συνεχώς, ασταμάτητα, ενοχλώντας όλο τον κόσμο. Τα “καμάρια” σας, αγαπητοί, δεν είναι και δικά μας και δεν χρειάζεται να τα υπομένουμε. Όχι, το “είναι μικρά και δεν καταλαβαίνουν” δεν είναι δικαιολογία – τότε, πολύ απλά, δεν είναι και σε ηλικία να βρίσκονται δίπλα μου.

Όταν, μετά όχι από μια, αλλά από πολλές κουραστικές ημέρες εργασίας, αξιώνομαι να βγω ΜΙΑ φορά, με στόχο να διασκεδάσω, να χαλαρώσω, να “τα πω” με τη γυναίκα, με τους φίλους μου, θέλω να κάνω ακριβώς αυτά: να χαλαρώσω, να διασκεδάσω και να μιλήσω. Όταν κάποιος με εμποδίζει, όσο “μικρός και άμυαλος” και αν είναι, κάνει ακριβώς αυτό: με εμποδίζει. Και μου τη δίνει στα νεύρα.

Δεν θα ήμουν τόσο απόλυτος αν καταστάσεις σαν αυτή αποτελούσαν την εξαίρεση. Δυστυχώς, στη χώρα μας, αποτελούν τον κανόνα – εξάλλου, έχουμε… γίνει ανέκδοτο για το πώς οι Ελληνίδες μανάδες θεωρούν τα παιδιά τους “μοναδικά”. Guess what; ΔΕΝ είναι “μοναδικά”. Όπως λέει ένα περίφημο ρητό, “τα νεκροταφεία είναι γεμάτα `μοναδικούς` ανθρώπους”.

Δεν λέω “να φέρουμε τον Ηρώδη”. Αυτό που λέω είναι πως, έχοντας σιχαθεί όποτε βγαίνω έξω να ακούω όχι ένα ή δυο, αλλά δεκάδες παιδιά, σε διαφορετικές περιστάσεις, να ουρλιάζουν διότι απλά δεν έχουν μάθει τρόπους, ως επακόλουθο του ότι τα γαϊδούρια γονείς τους επίσης δεν έμαθαν ποτέ τρόπους από τους επίσης γαϊδούρια γονείς τους (και πάει λέγοντας), επικροτώ μια προσπάθεια σαν αυτή, που σέβεται το ότι “το να βγεις έξω” είναι, πια, ένα… προνόμιο και κάτι που το κάνεις για να το χαρείς. Όχι για να υποβληθείς σε ένα οπτικοακουστικό μαρτύριο αναθεματίζοντας την ώρα και τη στιγμή που βγήκες από το σπίτι.

Άντε, λοιπόν, ποιός θα είναι ο πρώτος που θα το κάνει και στη χώρα μας;

Source:

The female owner of a North Carolina restaurant has put up a new sign on its front door saying, “Screaming children will not be tolerated.”

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.