Τελικά χαρακτηριστικά και “oldschool” online κατάστημα για το 3DS

Tags:

Ανακοινώθηκαν, τελικά, τα “τελικά χαρακτηριστικά” του 3DS (ουσιαστικά, “αυτή την κονσόλα θα πιάσουμε στα χέρια μας” – τέρμα οι αλλαγές σε μεγέθη, τεχνολογίες που θα χρησιμοποιεί κ.λπ.). Έχουμε και λέμε…

 • Βάρος: 230 γραμμάρια
 • Μέγεθος: 134mm x 74mm x 21mm
 • Οθόνες: 3,53” “η επάνω”, wide αναλογίας με ανάλυση 800×240 pixels και υποστήριξη 3D, 2,02” η κάτω με ανάλυση 320×240 (και ουχί 3D).
 • Κάμερες: 3 στο σύνολο, ανάλυσης 0,3 megapixels (640×480) καθεμιά. Μια “εσωτερικά” και δυο “εξωτερικά”. Η “εσωτερική” είναι αυτή που “βλέπει” αυτόν που κρατά την κονσόλα, π.χ. διευκολύνοντας το video chat μέσω Internet. Οι εξωτερικές είναι δυο για να μπορούν να συλλαμβάνουν 3D video..!
 • Ασύρματη δικτύωση: 2.4GHz, με δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα 3DS μέσω “Tag Mode” και πρόσβασης στο Ιντερνετ μέσω τυπικού WiFi (υποστηρίζονται πρότυπα κρυπτογράφησης WPA/WPA2).
 • Είσοδοι: Τα “τυπικά” πλήκτρα δράσης των… απογόνων του Gameboy, A/B/X/Y με τον κλασικό “σταυρό” κίνησης, δυο σκανδάλες L/R, Start, Select, pad-σε-στυλ-PSP για αναλογική κίνηση (“Slide Pad”), οθόνη αφής, μικρόφωνο, κάμερες, αισθητήρες κίνησης, γυροσκόπιο.
 • Είσοδοι+ : Slider ορισμού της “έντασης” του “πόσο 3D θα είναι η εικόνα στην οθόνη”, πλήκτρο Home, πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης ασύρματης δικτύωσης, πλήκτρο Power.
 • Συνδεσιμότητα: θύρες Game Cards, SD Memory Cards, τροφοδοσίας ρεύματος AC, φόρτισης και ακουστικών.
 • Ήχος: στερεοφωνικά ηχεία στην κορυφή της οθόνης.
 • Πενάκι: “πτυσσόμενο” με μέγιστο μήκος 10cm.
 • Μπαταρία: Ιόντων Λιθίου (Lithium Ion).

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:

Αποθήκευση
Οι Game Cards όπου θα φιλοξενούνται τα παιχνίδια είναι, όπως θα περίμενε κανείς, “customιά” της Nintendo, με μέγεθος ίδιο με αυτών του DS και χωρητικότητα 2GBs έκαστη (τουλάχιστον, αυτές που θα κυκλοφορήσουν αρχικά – ίσως στο μέλλον να επεκταθεί για να μπορούν να φιλοξενήσουν μεγαλύτερα και απαιτητικότερα παιχνίδια).

Itsunoma ni Tsuushin
Θα μπορούσε να καλείται Νασουφέρω Αρχειάκι αν ήταν… “δικό μας”: πρόκειται για ένα νέο συστηματάκι της Nintendo που θα επιτρέπει στο 3DS όταν είναι ανενεργό αλλά όχι “κλειστό”, μα σε “sleep mode”, να συνδέεται αυτόματα στο Internet μέσω τις κοντινότερης διαθέσιμης πηγής πρόσβασης και να αρχίζει να κατεβάζει “ενδιαφέροντα πράγματα” για τον κάτοχο του: updates για τα παιχνίδια που έχει, πληροφορίες, videos, νέους δωρεάν τίτλους κ.λπ.

Πρόσθετο λογισμικό
Πέρα από τον… αναπόφευκτο browser, θα διαθέτει ειδικό λογισμικό για τη χρήση της κάμερας και την προβολή των εικόνων που θα συλλαμβάνονται με αυτήν (ΚΑΙ των 3D), μια λύση αναπαραγωγής μουσικής (υποθέτω, αμφιβάλω αν είναι “επεξεργασίας ήχου” – πάντως λέγεται “Nintendo 3DS Sound”) καθώς και μια λήση καταγραφής σημειώσεων, το Memory Recording Notebook. Μαζί με αυτά, θα έχει 2-3 “πρόσθετα” ειδικά για τη δημιουργία και την επικοινωνία των… Miis, των avatars που γνωρίσαμε μέσα από το Wii: ο χρήστης θα μπορεί να βγάλει μια φωτογραφία και να την μετατρέψει σε ένα Mii που θα τον “αντιπροσωπεύει” στα παιχνίδια του 3DS, αλλά και να… συναναστρέφεται με άλλα Miis, άλλων χρηστών, στην Mii Plaza.

Μεταφορά δεδομένων
(Θα) έχετε αγοράσει ήδη κάποια παιχνίδια και (θα) έχετε 2 3DS; Θα μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία από το ένα στο άλλο. Ακόμη καλύτερα, θα μπορείτε να μεταφέρετε στο ολοκαίνουργιο 3DS σας τα παιχνίδια τύπου DSi Ware που είχατε αγοράσει στο DSi και DSi LL. Μα, πόσες φορητές κονσόλες της Nintendo έχετε επιτέλους;!; :-)

Συμβατότητα με προηγούμενες εκδόσεις
Το 3DS (θα) είναι συμβατό με τα παιχνίδια του DSi και του DS, όπως ίσως καταλάβατε και από την… προηγούμενη παράγραφο. Αυτό μας οδηγεί στην αρκετά ενδιαφέρουσα επόμενη παράγραφο:

Online αγορές “παλιών” τίτλων
Όπως το Wii έχει τη Virtual Console, με τίτλους από Super Nintendo Entertainment System, Megadrive, PC Engine κ.λπ., έτσι και το 3DS θα έχει τη δική του Virtual Console που, αρχικά, θα περιέχει τίτλους των DS και DSi που θα μπορεί κανείς να αγοράσει και παίξει στο 3DS. Επιπλέον, η Nintendo σκοπεύει να κυκλοφορήσει και “τρισδιαστατο…ποιημένες” εκδόσεις κλασσικών τίτλων, που “θα παίζουν σε 3D” στην οθόνη του 3DS.

Source:

The 3DS is coming out on February 26 in Japan and March in Europe and North America. The handheld is also going to run for ¥25000 (about $300). So what’s under the hood for that much money?

Source:

One of the 3DS’s killer apps may be … old games.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.