Τα Star Wars θα επανακυκλοφορήσουν σε 3D

Tags:

Πριν από απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, σε μια έπαυλη μακρινή, ο George Lucas ένιωθε μια βαθειά φαγούρα στην τσέπη του και αναζητούσε νέους τρόπους να αρμέξει την αγελάδα που ακούει στο όνομα “Star Wars” και τα κορόϊδα που θεωρούν πως είναι ο,τι καλύτερο έχει επιδείξει η επιστημονική φαντασία μετά τα fanfics ομοφυλοφιλικού έρωτα ανάμεσα στον Kirk και τον Spock. Έτσι, αποφάσισε αυτό που θα περίμεναν όλοι: να μετατρέψει τις ήδη υπάρχουσες ταινίες της “εξαλογίας” σε 3D. Ναι, και όμως…

Οι ταινίες θα κυκλοφορήσουν με την “επίσημη” και όχι τη “χρονολογική” σειρά τους, δηλαδή πρώτα θα δούμε το Episode 1, το 2012, στους κινηματογράφους, και στη συνέχεια τα 2 μέχρι 6. Η κυκλοφορία των ταινιών θα γίνεται ανά χρόνο, και έτσι το Episode 6 θα το δούμε γύρω στο 2017-2018. Και αφού, φυσικά, δεν είχαν γυριστεί εξαρχής ως 3D, αλλά “επίπεδες”, θα πρέπει να γίνει κάποια μετατροπή τους από 2D σε 3D – η οποία ΠΟΤΕ δεν έχει καλά αποτελέσματα (εξηγούμε παρακάτω το “γιατό”). Η εταιρεία του Lucas, βέβαια, υπόσχεται πως “δεν θα είναι χάλια σαν-κάποιες-άλλες-ταινίες-που-έχουν-υποστεί-αντίστοιχη-μετατροπή”, αλλά ο,τι και να λένε, απλά ΔΕΝ είναι δυνατόν “να κάνεις πλήρως 3D μια δισδιάστατη ταινία”. Με άλλα λόγια, οι οπαδοί του Star Wars μπορούν να αρχίσουν από τώρα να κλαίνε στην ιδέα της βεβύλωσης της μεγάλης τους αγάπης. Α, και που’στε: Han shot first…

Info

Τα μάτια μας “βλέπουν βάθος” ακριβώς διότι… είναι δυο, και το καθένα βλέπει την ίδια εικόνα με μικρή διαφορά γωνίας. Το μυαλό μας συνδυάζει την λίγο-διαφορετική εικόνα που δέχεται το κάθε μάτι σε ένα ενιαίο αποτέλεσμα και, βάσει της διαφοράς γωνίας στα αντικείμενα στο οπτικό μας πεδίο, καταλαβαίνει τη θέση τους “στο βάθος”. Σε αυτό βασίζονται οι 3D ταινίες για να μας… ξεγελάσουν πως όντως “βλέπουμε βάθος” σε μια επίπεδη οθόνη: μας δείχνουν δυο εικόνες ταυτόχρονα για κάθε καρέ τους, μια για κάθε μάτι. Το μυαλό μας τις συνδυάζει και… ορίστε το 3D. Για να είναι, όμως, καλό το αποτέλεσμα, θα πρέπει μια ταινία και να έχει γυριστεί εξ’ ολοκλήρου με δυο κάμερες (μια για κάθε μάτι). Εγκυκλοπαιδικά, οι πολυδιαφημισμένες λεγόμενες “3D κάμερες” δεν είναι παρά “διπλές” κάμερες σε “ένα κουτί”, για… ευκολία του κινηματογραφιστή. Όταν, λοιπόν, μια ταινία δεν έχει γυριστεί με δυο κάμερες, αλλά “θέλουν να την κάνουν 3D”, κάνουν το εξής “κόλπο”: “κόβουν” κάποια αντικείμενα από κάποιες σκηνές της και τα “μεγαλώνουν” ή “μικραίνουν”, παράλληλα αλλάζοντας λιγάκι τη γωνία θέασης τους σε καθένα από τα “διπλά καρέ” μιας 3D προβολής. Το αποτέλεσμα είναι τα μάτια μας να βλέπουν μια επίπεδη εικόνα, από την οποία “προεξέχουν κάποια επίσης επίπεδα αντικείμενα”. Δεν υπάρχει “πραγματική πληροφορία βάθους” και το αποτέλεσμα δεν είναι αντίστοιχο του “να κοιτάς από ένα παράθυρο” (όπως στο Avatar), αλλά του να βλέπεις… πολυεπίπεδο “θέατρο σκιών”, με μια σειρά από “επίπεδα” αντικείμενα να βρίσκονται “το-ένα-πίσω-από-το-άλλο”. Και ΕΤΣΙ, λοιπόν, “θα γίνει 3D το Star Wars”. Βοήθεια μας.

Source:

You may recall that many ‘Star Wars’ fans were unhappy with the prequels, and that as a consequence of the fans’ anger, Episodes I, II, and III are only the 7th, 30th, and 12th highest-grossing films of all time, with a combined worldwide gross of just $2.4 billion. Duly chastened by this catastrophic failure, George Lucas announced Tuesday that those prequels, along with the three original films, will be re-released in 3D. This will fix everything, since the main thing people didn’t like about the prequels was that watching them didn’t require special glasses.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.