Τα μερίδια της αγοράς των smartphones τώρα και στο προσεχές μέλλον

smartphones
Η τελευταία έρευνα της εταιρείας iDC, δείχνει ότι το Symbian παραμένει στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά το ποσοστό του θα μειωθεί σταδιακά προς όφελος, κυρίως του Android.

Επίσης, οι προβλέψεις αναφέρουν, ότι μέσα στα επόμενα 4 χρόνια δεν θα υπάρξει κάποιος αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος της αγοράς mobility, κάτι αντίστοιχο των Windows που έχει επιβληθεί στην αγορά των PCs. Η αγορά των smartphones θα παραμείνει διασπασμένη, και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στο κόστος των συσκευών αλλά και την τεχνολογική τους εξέλιξη. Πάντως, μεγάλο ερωτηματικό απραμένει ακόμη η ανταπόκριση στην έλευση των νέων Windows Phone 7, αλλά και την αναγέννηση του Web OS, του οποίου τα ηνία έχει αναλάβει πλέον η HP, μετά την εξαγορά της Palm.

smartphone_market

Source:

Business and consumer demand for smartphones is growing rapidly, but no single mobile operating system will rule the market in the way that Windows dominates personal computers. That’s according to a new study by market researcher IDC, which predicts that as many as five mobile operating systems will compete globally by 2014, including Symbian, BlackBerry OS, Android, iOS (iPhone), and Windows Mobile.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.