Ομογενής από την Αυστραλία επινόησε επαναστατική λύση “καθαρής” ενέργειας!

water turbine p.kourisΕνέργεια από την περιδίνηση των υδάτων σε ποταμούς, κόλπους, λίμνες, ακόμη και μεγάλες δεξαμενές, εκμεταλλεύεται η επινόηση του ομογενούς από την Αυστραλία. Υπόσχεται να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα πολλών περιοχών του πλανήτη, με την εγκατάσταση μιας ειδικής τουρμπίνας, που θα συλλέγει την κινητική ενέργεια του νερού, μετατρέποντάς την σε ηλεκτρική.

Ο ομογενής εφευρέτης, Παύλος Κουρής, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, και τώρα πρόεδρος της δικής του εταιρείας που ασχολείται με παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη, η πατέντα της εφεύρεσής του έχει κατοχυρωθεί σε δέκα χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες) και φέτος θα κατοχυρωθεί σε άλλες οκτώ. Ήδη λειτουργεί πειραματικά στην Αυστραλία, όπου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλες εταιρίες από την Κίνα, τη Βραζιλία κι άλλες χώρες.

Όπως επισημαίνει ο ομογενής, σύμφωνα με τα πειράματα που έχει διεξάγει, η παραγωγή ενέργειας, με τη χρήση της τουρμπίνας, αυξάνεται κατά 5%-25% με τη χρήση του υπάρχοντος νερού, παρέχοντας έτσι φτηνή και “καθαρή” ενέργεια.

Στο παρελθόν, ο ελληνικής καταγωγής εφευρέτης έχει έρθει αντιμέτωπος με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τα οποία υποστηρίζουν ίτι δεν είναι εφικτό να αντλήσει κανείς ενέργεια από αυτό το φυσικό φαινόμενο (φαινόμενο “Coriolis”), δηλαδή το “στριφογύρισμα” του νερού λόγω της περιστροφής της Γης, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που προτείνεται εδώ. Πάντως ο Π. Κουρής έχει αποσπάσει σημαντικά ποσά πολλών χιλιάδων από επιχειρηματίες που υποστηρίζουν το έργο του, ήδη έχει τοποθετηθεί μια τέτοια εγκατάσταση στην περιοχή της Τασμανίας με τέτοια κεφάλαια, και φαίνεται να εξυπηρετεί καλά τις ενεργειακές ανάγκες ενός μικρού συνοικισμού. Για να δούμε, θα θριαμβεύσει πάλι το ελληνικό πνεύμα;

Source:

Non polluting, revolutionary system harnesses the rotational kinetic energy created by the earth to generate free, abundant hydroelectric energy,other than by currents or tides. Patents Granted in the U.S.A, Australia, New Zealand, Brazil, Mexico, Canada, Norway and Japan with a further 10 Patents Pending.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.