Η WikiLeaks θα διαθέσει περισσότερα από 500.000 έγραφα σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ

Wikileaks logoΗ WikiLeaks ετοιμάζεται να αναρτήσει ένα τεράστιο σύνολο εγγράφων που “έπεσαν στα χέρια των μελών της”, από απροσδιόριστες πηγές, σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ. Πιθανότατα μια από αυτές είναι ο Bradley Manning, στρατιωτικός που είχε κατεβάσει παράνομα και διαθέσει στην WikiLeaks -όπως ο ίδιος είχε ομολογήσει σε έναν hacker- δεδομένα που κάλυπταν 500.000 γεγονότα στον πόλεμο του Ιράκ. Μιλάμε δηλαδή για έναν… τρελό αριθμό απόρρητων εγγράφων, που ξεπερνά κατά πολύ τα 75.000 έγγραφα που η WikiLeaks δημοσίευσε τον Ιούλιο που μας πέρασε σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Στην προσπάθεια της η WikiLeaks έχει συμμάχους τις μεγάλες και σεβαστές εφημερίδες The New York Times, Guardian και Der Spiegel, με τις οποίες και συνεργάζεται ώστε να “φιλτραριστούν” τα έγγραφα από ονόματα αθώων που θα μπορούσαν, για να το θέσουμε απλά, “να βρουν το μπελά τους” αν έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας. Φυσικά, η Αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίζεται πως οποιαδήποτε διαρροή θα αποτελούσε κίνδυνο για κάθε εμπλεκόμενο, αν και όπως επισημαίνει και το Wired, μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Θυμίζουμε πως η Αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη στραφεί πολλές φορές εναντίων της WikiLeaks, έχει προσπαθήσει (με, όπως τελικά αποδείχθηκε, ψευδές κατηγορίες) να συλλάβει τον εκπρόσωπο επικοινωνίας της (και το μοναδικό “ορατό” πρόσωπο πίσω από την κατά τα άλλα “αόρατη” υπηρεσία της), ενώ φιμολογείται πως και οι νέες κινήσεις της “εναντίων της μάστιγας του hacking και της πειρατείας” έχουν ως πραγματικό στόχο την Wikileaks. Φήμες θέλουν μέλη της Αμερικανικής κυβέρνησης να πιέζουν παρόχους πρόσβασης και φιλοξενίας ιστοσελίδων να τους παράσχουν στοιχεία χρηστών “που πιθανότατα σχετίζονται με πειρατεία” μα που, από ό,τι φαίνεται, υποπτεύονται πως σχετίζονται με κάποιο τρόπο με την WikiLeaks.

Το μόνο που έχουμε να πούμε εμείς είναι πως συνήθως φοβάται “όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του”. Γιατί αυτή η μανία “φίμωσης” της WikiLeaks; Άραγε;

Source:

A massive cache of previously unpublished classified U.S. military documents from the Iraq War is being readied for publication by WikiLeaks, a new report has confirmed.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.