Η Google μου είπε “ποιός μου τηλεφώνησε”

Ναι, μπορεί να φαίνεται… περίεργο, χαζό, ανόητο, μα ορίστε ένα tip που μόλις χρησιμοποίησα: είδα πως είχα στο κινητό μια αναπάντητη από τον αριθμό 2115000500. “Χμμμμ”… Τι πιο απλό από το να το… εισάγω στο Google Search και να εκτελέσω μια αναζήτηση. Αμέσως εμφανίστηκε ως αποτέλεσμα μια συζήτηση από το ADSLGR όπου ένας χρήστης έλεγε “γιατί δεν τηλεφωνείς σε αυτό το νούμερο, στο e-Shop”; Ορίστε λοιπόν: ηταν το e-Shop, προφανώς σχετικά με μια παραγγελία που έκανα πριν 2 ημέρες.

Όσο η Google επεκτείνεται και συμπεριλαμβάνει και στοιχεία από Facebook, Twitter κ.λπ., τόσο ευκολότερο θα είναι να βρει κανείς τέτοιες πληροφορίες. Είδαμε μια εντυπωσιακή ξανθιά να κάνει πιλάτες στο φτερό του αεροπλάνου με το οποίο επιστρέφαμε από Εδιμβούργο; Αν είχε… κάνει το λάθος “να τουητάρει” κατά τη διαδικασία, με μια αναζήτηση στην Google θα μπορούμε, τουλάχιστον, να βρούμε το λογαριασμό της στο Twitter και, από εκεί, να επεκτείνουμε την αναζήτηση μας καταλήγοντας στο να την εντοπίσουμε, να την προσελκύσουμε και να ανταλλάξουμε τηλέφωνα των γιόγκι μας. Ω, τι καλά!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ψάχνετε για κάτι “από τον πραγματικό κόσμο”, δοκιμάστε να “το χώσετε” και στην Google! Ποτέ δεν ξέρεις..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.