Εσύ, πόσες μέρες αντέχεις χωρίς facebook;

Το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας στην Πενσυλβάνια αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα: απέκλεισε την πρόσβαση στους φοιτητές προς κάθε social network (Facebook, Twitter, MySpace), για μία εβδομάδα. Τους επέτρεπε όμως να χρησιμοποιούν το email τους και να σερφάρουν στο internet.


Η γνώμη των φοιτητών για την “ηλεκτρονική απομόνωση” μοιράστηκε σε θετικές και αρνητικές απόψεις. Οι μεν υποστήριζαν ότι η “απομόνωση” τους βοήθησε στην συγκέντρωση για τις εργασίες τους και ότι παράλληλα βρήκαν ευκαιρία για προσωπική επαφή με τους φίλους τους. Οι δε, συνήθως οι μικρότερες ηλικίες, διατίνονταν ότι δεν θα έκλειναν το κινητό τους σε καμία περίπτωση, καθώς προσπαθούσαν μέσω αυτών να κάνουν update! (οι καθηγητές δεν είχαν υπολογίσει στην ύπαρξη της “νέας” τεχνολογίας smart phone!)

Οι καθηγητές ανέθεσαν στους φοιτητές εργασία στην οποία θα αναφέρουν την εμπειρία τους από την εβδομάδα χωρίς “κοινωνική δικτύωση” (όσο αυτό έγινε στην πραγματικότητα, καθώς πολλοί κατέφυγαν σε μέρη με free wi-fi ή προσπάθησαν να χακάρουν το δίκτυο!).

Περιμένουμε τα αποτελέσματα!

Source:

A central Pennsylvania technological college with fewer students than many Facebook users have friends is blacking out social media for a week.

Και μια γυναικεία ματιά στον κόσμο των geeks ... γιατί δεν υπάρχουν μόνο μαύρα πληκτρολόγια!