Διπύρηνος AMD “Zacate” aka Atom killer!

Ενώ η Intel πραγματοποιεί το καθιερωμένο της συνέδριο IDF, η AMD παραφυλάει στη γωνία για να της χαλάσει το πάρτι, με την ανακοίνωση του νέου, τρομερού low energy dual core επεξεργαστή της.
Η AMD, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμη για την ανακοίνωση του πρώτου της επεξεργαστή που βασίζεται σε πυρήνα “Bobcat” (στην πραγματικότητα σε 2 τέτοιους πυρήνες), ο οποίος ενσωματώνει στο ίδιο τσιπάκι και “κάρτα” γραφικών με υποστήριξη DX11 (με την κωδική ονομασία Cedar)! Κι όλα αυτά με TDP (δείκτη κατανάλωσης) μόλις 18 Watt! Όχι μόνο ο νέος επεξεργαστής θα μπορεί να παίξει παιχνιδάκια, αλλά και να παίξει βίντεο 1080p ανετότατα! Καλά, θα μου πείτε, εδώ σε λίγο θα δούμε κινητά που θα μπορούν να παίξουν full HD, τι λέμε τώρα… Έτσι, έτσι, να ιδρώσουν λιγάκι στην Intel, άντε που μας αλλάξανε τα φώτα με τις αλλαγές των sockets, οι αθεόφοβοι!

UPDATE: Προς φίλους αναγνώστες που επισήμαναν ότι το TDP (Τherman Design Power) δεν αντιπροσωπεύει αυτή καθαυτή την κατανάλωση του chip, αλλά τις προδιαγραφές θερμικής ισχύος που οφείλει να έχει το συνοδευτικό σύστημα ψύξης, πρέπει να πω ότι με την αυστηρή έννοια του όρου σαφώς έτσι είναι, πλην όμως σε διατάξεις χαμηλού ενεργειακού προφίλ, όπως η συγκεκριμένη, το TDP μπορεί (με κάποιο ανεκτό περιθώριο σφάλματος) να υποδείξει τη μέγιστη ισχύ που καταναλώνει το chip σε κατάσταση full load. Ο απλουστευτικός όρος “δείκτης κατανάλωσης”, χρησιμοποιήθηκε (έστω καταχρηστικά) χάριν συντομίας.

ΕΠΙΣΗΣ: H AMD μόλις πριν από λίγες ώρες ανέβασε δύο βίντεο που αφορούν τον Zacate:

Source:

AMD’s low-power APUs Ontario and Zacate will generally have similar designs and similar set of capabilities. Both low-power APU versions feature two “Bobcat” x86 cores and graphics processing engine derived from code-named ATI Cedar chip that fully support DirectX11, DirectCompute and OpenCL. Both APUs also include a new UVD dedicated hardware acceleration for HD video including 1920×1080 (1080p, full-HD) resolutions.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
 • Mplogk

  Το Share on Μπλόγκ είναι ο απλός, εύκολος και άμεσος τρόπος για να μοιραστείτε με τους χρήστες και επισκέπτες του Μπλόγκ ένα άρθρο, ή κάτι ενδιαφέροv που βρήκατε στο διαδύκτιο.

  Απλά, προσθέτετε τη διεύθυνση, τίτλο και περιγραφή και αυτόματα κοινοποιάτε σε όλη την κοινότητα, στο Facebook, Twitter και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες, δίνοντας τη δυνατότητα να το κάνετε γνωστό, αλλά και να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.

  Σας περιμένουμε στο http://www.mplogk.com

 • Anonymous

  Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να σας βοηθήσουμε να προβάλλετε την υπηρεσία, την επιχείρηση σας, το οτιδήποτε. Και “τσάμπα”, όπως λέτε και εσείς σε αυτήν (στην οποία έριξα και μια ματιά, και τη θεωρώ σχετικά καλή πρόταση για τα Ελληνικά δεδομένα).

  Θεωρώ, όμως, ενοχλητικό να προσπαθείτε να το κάνετε “μόνοι σας” αναρτώντας εμφανώς διαφημιστικά σχόλια για αυτήν σε άσχετα posts του δικού μας site. Θα μπορούσατε κάλιστα να μας στείλετε ένα μεηλάκι (κοιτάξτε “εκεί-επάνω-δεξιά το σύνδεσμο επικοινωνίας”) για να σας κάνουμε κανονικότατο θεματάκι. Προτιμήσατε να περιορισθείτε ακολουθώντας μεθόδους spam.

  Γιατί πυροβολείτε τους εαυτούς σας στο πόδι;

  Αν θέλετε, επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε μια σωστή προβολή της υπηρεσίας σας. Ούτως ή άλλως η θεματολογία μας συμπεριλαμβάνει “θέματα Internet” και σχετικές υπηρεσίες (όπως η δική σας).

  Παρακαλώ όμως, ΜΗΝ ξαναφήσετε “διαφημιστικό σχόλιο” σε κάποιο θέμα με το οποίο δεν έχει καν σχέση η υπηρεσία σας (μα, στους διπύρηνους AMD βρήκατε;!;! Χάθηκε να διαλέξετε ένα θέμα για blogging, online συνεργασία, κάτι τέτοιο;!).