Γιατρέ μου σου τελειώνει η μπαταρία!

Το μέλλον είναι εδώ. Άλλωστε το έχουμε καταλάβει και από την χρονολογική περίοδο που διανύμουμε. 2010! Οι χρονολογίες μετά το 2000 ήταν πάντα πολύ μακρινές για εμάς που έχουμε γεννηθεί κάποιες δεκαετίες πριν την αλλαγή της χιλιετίας!

Όπως επίσης και η τεχνολογία της ρομποτικής, η οποία ήταν πάντα μία μη ρεαλιστική πραγματικότητα για τα δικά μας δεδομένα. Σε άρθρο που διαβάσαμε στους New York Times όμως, διαπιστώσαμε ότι η χρήση της τεχνολογίας αυτής έχει “μεταφερθεί” σε χώρους όπου κινούμαστε καθημερινά, όπως νοσοκομεία ή γραφεία.

Η δυνατότητα που παρέχει αυτό το ρομπότ (το οποίο δεν θυμίζει καθόλου την ανθρώπινη μορφή), είναι κάτι σαν teleconference με ροδάκια. Αποτελείται από μία οθόνη, δύο ηχεία, μία κάμερα και μία βάση με ρόδες η οποία τηλεκατευθύνεται από τον χειριστή της μέσω του υπολογιστή, από οποιοδήποτε σημείο της γης βρίσκεται αυτός.

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ακόμα και αν απουσιάζει για συνέδριο στο Παρίσι, και εκείνος με την σειρά του να σε “δει” (μέσω skype) και να σε ενημερώσει ως προς την εξέλιξη της θεραπείας σου. Αρκεί να μην “αδειάσει” η μπαταρία πριν προλάβει να σου ολοκληρώσει την σκέψη του!

Source:

Mobile robots are now being used in hundreds of hospitals nationwide as the eyes, ears and voices of doctors who cannot be there in person.

Και μια γυναικεία ματιά στον κόσμο των geeks ... γιατί δεν υπάρχουν μόνο μαύρα πληκτρολόγια!