Βυθίστηκε το πειρατικό!

Πανωλεθρία έπαθε στις Σουηδικές βουλευτικές εκλογές το “Πειρατικό Κόμμα”, αφού δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει στο εξωπραγματικό ποσοστό που είχε λάβει στις περσινές ευρωβουλευτικές εκλογές.
Τον Ιούνιο του 2009, στις τελευταίες ευρωβουλευτικές εκλογές, το σουηδικό πειρατικό κόμμα, βοηθούμενο και από την νωπή, τότε, ιστορία της δίωξης κατά του Pirate Bay, είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από το 7% των ψήφων. Με βασικό αίτημα την αλλαγή της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και διεκδικώντας απόλυτο σεβασμό της ιδιωτικότητας κάθε χρήστη στο Internet, αλλά και κατάργηση του συστήματος κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών (οι γνωστές μας “πατέντες”), οι σουηδοί πειρατές έκαναν μεγάλη αίσθηση.
Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε, από τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, ότι η ψήφος των περασμένων εκλογών ήταν πρόσκαιρη, δείγμα πόσο ελαφρά παίρνουν το θέμα της Ευρωβουλής οι σκανδιναβοί φίλοι μας. Αυτή τη φορά, το κόμμα των Πειρατών βυθίστηκε γύρω στο 0,7%, τη στιγμή που είχε στόχο να περάσει το 4% ώστε να αποκτήσει έδρα στη σουηδική βουλή.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.