Υπεύθυνος της Microsoft “θάβει” τα blu-Ray

Σύμφωνα με τον Xbox & Entertainment Director Stephen McGill, το format των blu-Ray είναι ήδη αποτυχημένο, και η “νίκη” του (έναντι του HD DVD) δεν είναι σημαντική, αφού το μέλλον δείχνει πως η “ψηφιακή μετάδοση” (digital distribution) “περιεχόμενου” θα είναι ο de facto τρόπος που ο κόσμος θα προμηθεύεται ταινίες, μουσική και παιχνίδια.

Έτσι, η Microsoft έκανε τη σωστή επιλογή που υποστήριξε το DVD έναντι του blu-Ray, λέει ο φίλτατος… λεωψεματατζής της Microsoft, ξεχνώντας διακριτικά πως η μεγάλη εταιρεία ΔΕΝ είχε “υποστηρίξει το DVD” αλλά το ανταγωνιστικό-του-blu-Ray-και-τώρα-ξεχασμένο HD DVD, για το οποίο και είχε βγάλει μια “επέκταση” για το Xbox360 (που όποιος την είχε αγοράσει, τώρα τη χρησιμοποιεί σαν “στοπ” για να μην κοπανά η πόρτα στον τοίχο).

Επιπλέον, η “ψηφιακή μετάδοση” γίνεται και μέσα από ένα “ψηφιακό δίκτυο” (λέγε-με-Internet), στο οποίο πολλοί δεν έχουν πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες. Ναι, κάποιοι κατεβάζουν GBytes σε δευτερόλεπτα, άλλοι, όμως, βλέπουν τις απλές σελίδες των απλών sites να κατεβαίνουν και να κατεβαίνουν (σκεφθείτε πως στη χώρα μας είμαστε… προνομιούχοι, έχοντας ήδη υψηλές ταχύτητες σε σχέση με άλλα σημεία του πλανήτη – και όμως, δηλώνουμε πως δεν μας αρκούν). Άρα, θα ήταν αυτοκτονικό να κυκλοφορήσει κανείς μια “συσκευή” -ο,τι και αν ήταν αυτή- που θα απευθυνόταν στην πλειοψηφία του πληθυσμού του πλανήτη (π.χ. όπως οι κονσόλες Xbox 360/Playstation 3) και να το βασίζει αποκλειστικά στην “ψηφιακή μετάδοση” χωρίς κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο.

Για αυτό και το επόμενο Xbox θα έχει και εκείνο κάποιο φυσικό μέσο αποθήκευσης. Και μάλλον δεν θα είναι DVDs, αφού ο μικρός χώρος που παρέχουν έχει ήδη αρχίσει να γίνεται περιοριστικός για κάποια παιχνίδια. Δεν είναι, λοιπόν, λίγο υποκριτικό να “θάβεις” το μοναδικό αποθηκευτικό μέσο “που σε παίρνει να χρησιμοποιήσεις στην επόμενη κονσόλα σου”, κύριε McGill;

Source:

Blu-Ray might have beaten HD DVD when the two formats went head to head, but according to McGill, Blu-Ray is still the loser overall. In his opinion, digital distribution and streaming makes Blu-Ray’s victory pointless.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.