Το PS3 σπάει από το… ίδιο του το χειριστήριο;!;

Ισπανός hacker υποστηρίζει πως κατάφερε να μεταφέρει το PSGroove και τη γνωστή, πια, μέθοδο “σπασίματος” του PS3 στο… ίδιο του το χειριστήριο – και, συγκεκριμένα, σε ένα Sixaxis! Ως απόδειξη, ανέρτησε στο YouTube το παρακάτω βίντεο:

Δεν γνωρίζουμε ακόμη κατά πόσο είναι αληθινό, αν και συζητήσεις στη homebrew σκηνή του PS3 κατέληγαν στο ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μεν εφικτό, αλλά αρκετά δύσκολο. Αν όντως γίνεται, και μάλιστα σχετικά εύκολα, ξαφνικά όλοι θα μπορούν “να σπάσουν το PS3 τους”, δίχως να χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός, “ταλαιπωρία” για τη μετατροπή συσκευών και αρχείων σε “σπαστήρια” κ.λπ.

Και, επιπλέον, θα είναι αρκετά… γελοίο, αφού ήδη η Sony προέβη στην ανεκδιήγητη κίνηση να απενεργοποιήσει τις θύρες USB του PS3, “και καλά για την παρεμπόδιση joypads/κλώνων που μπορεί να εκραγούν στα χέρια των χρηστών” (και ώ, τι σύμπτωσις, μόλις λίγες ημέρες αφού είχε κυκλοφορήσει ένα νέο firmware για το PS3 το οποίο το μόνο που έκανε ήταν “να μπαλώνει την τρύπα ασφαλείας” που οδήγησε στο “σπάσιμο” της κονσόλας της… μέσω USB). Θυμίζω δε την αντίστοιχη κίνηση της όταν είχε βρεθεί τρύπα ασφαλείας στο Linux: αφαίρεση του Linux.

Δεν έχω τίποτα εναντίων της Sony, πλην του ότι μου πούλησε μια συσκευή στο κουτί της οποίας αναγράφεται κανονικότατα η υποστήριξη της λειτουργίας OtherOS, την οποία πριν καιρό προσπάθησε να με αναγκάσει να εγκαταλείψω “αν ήθελα να συνεχίσω να παίζω παιχνίδια στην κονσόλα ΜΟΥ που είχα αγοράσει με τα λεφτά ΜΟΥ”. Καταλαβαίνω και σέβομαι το ότι αυτή “κάνει κουμάντο” στο PSN, και πως δεν θα έπρεπε κονσόλες με πιθανές τρύπες ασφαλείας να έχουν πρόσβαση σε αυτό, αφού θα μπορούσαν “να χαλάσουν την εμπειρία” για όλους τους υπόλοιπους. Το να μου πουλάς, όμως, ένα PlayStation που, τελικά, δεν κάνει αυτά που γράφει η ίδια η συσκευασία του πως κάνει, και ένα PlayTV το οποίο ΔΕΝ λειτουργεί, παρά τα €100 που έσκασα, αφού χρειάζεται αναγκαστικά updates μέσω PSN για να υποστηρίζει τα Ελληνικά πρότυπα digital TV (και που, άρα, εκβιαστικά, για να το χρησιμοποιήσω θα πρέπει να χάσω τη λειτουργία OtherOS του PS3), σημαίνει πως δεν έχω πια και πολύ συμπάθεια για τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Τι θα κάνει, λοιπόν, αυτή τη φορά, αν αυτή η είδηση αποδειχθεί αληθινή; Θα… αφαιρέσει και την υποστήριξη των ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ joypads, αφού ΚΑΙ μέσω αυτών “θα σπάει η κονσόλα της”; Μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρέψει, να μας δώσει αυτά για τα οποία πληρώνουμε και, ταυτόχρονα, να αποφασίσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της επιλύνοντας τα, και όχι αφαιρώντας δυνατότητες για τις οποίες εξαρχής τα επιλέξαμε;

Πρόσθετο κομματάκι γνώσης, για να μη νομίζετε πως η Sony είναι… αγία: φήμες λένε πως ένας από τους λόγους “της συμπάθειας της προς το Linux” ήταν πως, επί εποχής PS2, ήλπιζε πως “επειδή και το PS2 έτρεχε Linux, θα μπορούσε να το εισάγει στην Αγγλία ως `υπολογιστή` και όχι ως `παιχνιδομηχανή`”, με αποτέλεσμα απαλλαγές σε φόρους; Για δες τι μαθαίνει κανείς…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.