Ο πρώτος λειτουργικός εξομοιωτής του PS3: Snes9x

Ναι, ναι, επιτέλους, μετά το… Pong, και κάποιες χρήσιμες-αλλά-όχι-και-τόσο-ελκυστικές εφαρμογές για το PS3, ο developer eiz κυκλοφόρησε το πρώτο homebrew “της προκοπής” για το PS3: έναν εξομοιωτή του Super Nintendo Entertainment System, που δείχνει να παίζει δίχως προβλήματα τα περισσότερα παιχνίδια της κλασσικής κονσόλας!

Για την ώρα, η πρώτη έκδοση του εξομοιωτή δεν περιέχει κάποιες… “ανέσεις” που θα περίμενε κανείς, π.χ. δυνατότητα Save ή ένα interface της προκοπής, ενώ ο κώδικας της είναι unoptimized (“μη-βελτιστοποιημένος”) με αποτέλεσμα κάποια “πηδηματάκια” στον ήχο ή κάποια “σπασίματα” στην κίνηση ορισμένων παιχνιδιών. Και πάλι, όμως… Δουλεύει!

Θυμάστε τι σας έλεγα πως “το PS3 θα γίνει το πρώτο `κουτί` που θα μπορεί να έχει κανείς κάτω από την τηλεόραση και να… κάνει τα πάντα – να παίζει ταινίες, `δικά του` παιχνίδια αλλά και τίτλους όλων των παλιών υπολογιστών και κονσολών, να γράφει βίντεο, να μπαίνει στο Internet, να, να, να…”… Ε, αυτό είναι το πρώτο βήμα! Επιτέλους, ένα όνειρο πραγματοποιείται!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Visitor

  Το snes9x δουλεύει άψογα πλέον!

  Με saves και ένα 4xSoft shader ο οποίος δίνει πολύ ωραία απεικόνιση σε κάποια παιχνίδια (και το Donkey Kong Country τέλειο κορίτσια).

 • Anonymous

  Να’σαι καλά για το update – δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω, γιατί έχω πήξει με το redesign του unregistered. Από ό,τι είδα, πάντως, έχει βελτιωθεί -λένε- και ο Final Burn Alpha (για arcades) και, στο ενδιάμεσο, βγήκαν και εξομοιωτές για Amiga (“πάει πολύ καλα”, λένε) και, πρόσφατα, για Nintendo 64.

 • Visitah

  Με το FBANext ασχολείται ο ίδιος άνθρωπος με το snes9x και το FCEU (NES emulator), ο squarepusher, και είναι λεβεντιά, μία όαση στην έρημο που ονομάζεται ps3 homebrew. :P

  Κάποια στιγμή θα τον δοκιμάσω τον Amiga!