Ο πρώτος λειτουργικός εξομοιωτής του PS3: Snes9x

Ναι, ναι, επιτέλους, μετά το… Pong, και κάποιες χρήσιμες-αλλά-όχι-και-τόσο-ελκυστικές εφαρμογές για το PS3, ο developer eiz κυκλοφόρησε το πρώτο homebrew “της προκοπής” για το PS3: έναν εξομοιωτή του Super Nintendo Entertainment System, που δείχνει να παίζει δίχως προβλήματα τα περισσότερα παιχνίδια της κλασσικής κονσόλας!

Για την ώρα, η πρώτη έκδοση του εξομοιωτή δεν περιέχει κάποιες… “ανέσεις” που θα περίμενε κανείς, π.χ. δυνατότητα Save ή ένα interface της προκοπής, ενώ ο κώδικας της είναι unoptimized (“μη-βελτιστοποιημένος”) με αποτέλεσμα κάποια “πηδηματάκια” στον ήχο ή κάποια “σπασίματα” στην κίνηση ορισμένων παιχνιδιών. Και πάλι, όμως… Δουλεύει!

Θυμάστε τι σας έλεγα πως “το PS3 θα γίνει το πρώτο `κουτί` που θα μπορεί να έχει κανείς κάτω από την τηλεόραση και να… κάνει τα πάντα – να παίζει ταινίες, `δικά του` παιχνίδια αλλά και τίτλους όλων των παλιών υπολογιστών και κονσολών, να γράφει βίντεο, να μπαίνει στο Internet, να, να, να…”… Ε, αυτό είναι το πρώτο βήμα! Επιτέλους, ένα όνειρο πραγματοποιείται!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.