Νέο (;!) Fatal Frame για το Wii


Ανάμεσα στις ανακοινώσεις σχετικά με το 3DS, η Nintendo ανακοίνωσε και κάποιους τίτλους για τα ήδη υπάρχοντα DS και Wii. Ανάμεσα τους ξεχωρίζω το νέο Fatal Frame, το “τελευταίο μέλος” της γνωστής σειράς survival horror που έκανε… καριέρα στο Playstation 2.

Ένα μικρό προβληματάκι που έχω, όμως, είναι πως το “νέο” Fatal Frame δεν-φαίνεται-και-τόσο-νέο, ενώ τα έχουν κάνει… σαν τα μούτρα τους με τη σειρά της… well, της σειράς: εν αρχή ήταν τα Fatal Frame 1, 2 και 3 στο Playstation 2. Μετά, κυκλοφόρησαν ένα 4ο μέρος στο Wii, το οποίο όμως δυστυχώς κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία. Και τώρα;

Και τώρα ανακοινώνουν ένα ακόμη Fatal Frame, που θα κυκλοφορήσει το 2011, το οποίο όμως -τουλάχιστον, από τις εικόνες που υπάρχουν- μοιάζει πανομοιότυπο με το… Fatal Frame 2 του Playstation 2, απλά “με λίγο καλύτερα γραφικά”! Όταν λέμε “πανομοιότυπο”, μιλάμε για το σενάριο του, όχι για την εμφάνιση του: δυο αδελφές βρίσκονται μυστηριωδώς σε ένα περίεργο χωριό “περίεργων” και εν μέρει εξαιτίας της περιέργειας τους μπλέκουν σε μια περίεργη περιπέτεια. Αυτό ήταν το Fatal Frame 2, αυτό είναι, από ό,τι φαίνεται, το “νέο Fatal Frame Wii”.

Μα, ρε παιδιά… Αν θέλατε “να το γυρίσετε σε remakes”, γιατί δεν πιάσατε τη σειρά από το πρώτο; Πού “κολλούσε” το 4ο; Μετά θα βγάλετε… 5ο, ή remake του 3ου; Μπάχαλο τα κάνατε, π’ ανάθεμα σας!

Source:

…two new Wii sequels were announced — one for the GBA/DS Rhythm Heaven series, and one for Zero, known here as Fatal Frame.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.