Μετατροπή του Sixaxis/Dualshock σε… “σπαστήρι” του PS3

Τελικά, η είδηση που είχαμε αναφέρει είναι αληθινή – αλλά, δυστυχώς, όχι έτσι όπως ελπίζαμε, αλλά όπως ήταν και η πιο… ρεαλιστική προσέγγιση: ο Ισπανός hasuky είχε τη… φαεινή ιδέα να μετατρέψει το ίδιο το joypad του PS3 σε “σπαστήρι” για την κονσόλα του. Αντίθετα, όμως, από το τι είχε συζητηθεί, δεν βασίστηκε μόνο σε αυτό για το “σπάσιμο”, με άλλα λόγια, δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο από πλευρά προγραμματισμού, κολλήσεων ή… έξυπνης χρήσης του joypad γενικότερα. Τι έκανε; Αυτό:

…ή, με άλλα λόγια, “έχωσε” ένα “κανονικό σπαστήρι”, μια πλακέτα με ένα προγραμματιζόμενο τσιπάκι, μέσα στο ίδιο το joypad. Το… άτοπο της υπόθεσης είναι πως “άν έχεις τέτοια πλακετίτσα, μπορείς και να σπάσεις το PS3 συνδέοντας τη σε μια από τις θύρες USB της κονσόλας”. Αυτό που έκανε ο hasuky ήταν, απλά, να “το χώσει” μέσα σε ένα κενό σημείο του joypad, με μοναδικό ορατό πλεονέκτημα πως έτσι δεν… ανησυχείς “μην χάσεις κάπου το φλασάκι” (αφού, όσο να’ ναι, το joypad είναι μεγαλύτερο σε όγκο!).

Αν κανείς πάντως ενδιαφέρεται για την ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη μεν, κάπως… άχρηστη και άτοπη δε μετατροπή, βούρ στο αρχικό site (σημείωση: στα Ισπανικά), στο κουτάκι της πηγής μας που ακολουθεί:

Source:

Este Mod esta basado en un PsgrooPic con pic 18f2550 adaptado a mando Sixaxis Ps3 tener en cuenta que cumplira con 2 funciones principales: Lanzar modo debug Ps3 sin perder ninguna configuración original y a la vez ser actualizable. Aclaro, como todo MOD hay que hacer uso de soldadura en la placa del mando, nada complicado, solo 8 de ellas.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.