Κυκλοφόρησε το Open Source Jailbreak του PS3 – ετοιμάζεται… PSP και Android “εξομοίωση” του!

Καλά-καλά δεν πρόλαβε να “σπάσει”, και οι εξελίξεις στη “σκηνή” του Playstation 3 ήδη τρέχουν. Χθες κυκλοφόρησε η Open Source έκδοση του κώδικα του PS3 Jailbreak, στην οποία, όμως, είναι απενεργοποιημένη η εξομοίωση blu-Ray drive και, κατ’ επέκταση, “η αναπαραγωγή backups”.

Το όλο project λέγεται psgroove και μπορείτε να το βρείτε εδώ. Θα σας είναι, όμως, άχρηστο αν δεν έχετε και ένα κύκλωμα σαν αυτό το προγραμματιζόμενο “φλασάκι” USB. Που ήδη, μέσα σε μια ημέρα… εξαντλήθηκε!

Αντί, βέβαια, να… αγχώνεστε και να τρέχετε, μπορείτε να περιμένετε λιγάκι – σε λίγο δεν θα χρειάζονται χρήματα για να αξιοποιήσετε το exploit: ήδη ετοιμάζεται… εξομοιωτής του “φλασακίου” για PSP, και θα ακολουθήσει η πλατφόρμα… Android! Έτσι, θα αρκεί να συνδέσει κανείς το PSP ή το smartphone του στο PS3 του για να το “ξεκλειδώσει”. Τονίζουμε πως εξαρχής αυτό ΔΕΝ σημαίνει “πειρατικά αντίτυπα”, αλλά απλά “υποστήριξη homebrew”. Την ιδέα την “πρωτοπέταξε” ένας σχετικά… αρχάριος 15χρονος, ο οποίος βάλθηκε να αποδείξει πως θα τον έχει έτοιμο μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα! Το θετικό είναι πως, ακόμη και αν δεν τα καταφέρει, η ιδέα του άρεσε και σε… “επαγγελματίες” του χώρου, ανάμεσα στους οποίους και ένας από τους βασικούς συντελεστές του psgroove, που ανέφεραν πως είναι εφικτό και ίσως το προσπαθήσουν και οι ίδιοι στο κοντινό μέλλον – οπότε, απλά… περιμένετε!

Το σημαντικότερο είναι πως ίσως επιτρέψει στον πυρήνα του Linux “να τρέχει σαν τον επίσημο πυρήνα του GameOS”, του “λειτουργικού-για-τα-παιχνίδια” που εμπεριέχεται στο PS3 (αφού, όπως θα καταλάβουν οι λινουξάδες, “θα έχει τα ίδια δικαιώματα”). Ο λόγος που αυτό είναι σημαντικό είναι διότι ενώ και στο παρελθόν το PS3 υποστήριζε και επίσημα εγκατάσταση Linux (δυνατότητα που αφαιρέθηκε από τη Sony λόγω του ότι ίσως να επέτρεπε την πειρατεία παιχνιδιών), δεν του έδινε πρόσβαση και στο σύστημα γραφικών του PS3 με αποτέλεσμα να… “ψιλοσέρνεται”.

Με πλήρη πρόσβαση στο hardware του PS3, μια εγκατάσταση Linux θα μπορεί να το μετατρέψει σε κανονικότατο υπολογιστή πολύ αξιόλογων επιδόσεων – οπότε, ναι, θα έχετε δικαιολογία για να… πείσετε το μπαμπά “πως θέλετε το Playstation 3 για να σας βοηθάει στο σχολείο” ;-)

Source:

To the dismay of the majority of people waiting for it, though, the team have disabled the ability to install games. If running unsigned homebrew code is your thing, though, grab a Teensy++ USB Development Board or an AT90USBKEY and have fun. Or wait for a “third party” to enable Backup Manager support.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.